reede, 27. märts 2015

26. märtsi ringkäik

Lihtsalt kooserdasin ringi. Peenardes nahistamiseks oli ilm liiga tuuline ja külm. Aed seisab ühe koha peal. Need arengud, mis on, on sedavõrd väikesed, et neid peaaegu polegi. Pildistasin jälle ühe osa okaspuid. Okaspuude ja okasnumpsikute arvu peaks kahekordistama. Hetkel on jälle see tunne, et ainult okaspuud võiksidki olla :D
roomav kadakas ´Limeglow ` J. horizontalis on endiselt üks mu lemmikkadakas. Aeglane ja eriti võrratu talvevärviga.












roomav kadakas ´Pancake ` J. horizontalis peaks olema ka aeglane ja väike. See on talvel hoopis kummalist värvi. Et tegu alles eelmisel hooajal istutatuga, siis ei oska kasvamise kohta veel midagi realset kosta.










kääbus-mägimänd P. mugo var. pumilo peaks ka üsna vähe ruumi nõudma ja üldse oleks muidugi tore kui see suuremaks ei kasvakski :D












korea kuusk P. koraiensis on ka endiselt lemmikute nimekirjas. See ei kasva just tormilise kiirusega (pargipuuna võiks ju) aga kasvab kuidagi eriti volüümikalt ja okkavärv on ka mõnus










viimase selle korra okkaline on minu tupsununnu harilik mänd P. sylvestris, mida ma igal aastal põhjalikult kujundlõikan :)












Asju näeb siis kui pilte teha. Mul polnud õrna aimugi, et keegi hoiab minu rahnukese peal mingit varandust :)















Mõnda peab kohe alati pildistama. Iga kord kui ma seda kaske vaatan, tekib minus mingi vaimustus ja rõõm sellest, et see kasvab ja kosub ja sellest, et on olemas sellised tüved.
dauuria kask B. davurica














ja et on olemas sellised pungad 
hall pähklipuu J. cinerea














ja et on olemas sellised oksad
udaa paju ´Sekka ` S. udensis






























Lillerindel on asjad uskumatult lahjad aga ega tegelikult polegi veel aeg. Kuigi paiselehte vist juba võiks olla :D Kui paljudel krookused ja võrkiirised ja mitmed muud juba õitsevad, siis minul alles hakkavad osad neist nuppe tegema. Õitsemisest asi veel kaugel. 
aga ka lehtedest on kasu :) üks eelmisel aastal maasse saanud tulpidest (kohe ei märganud silti vaadata ja nüüd õue ma seepärast veek ei traavi












Üks õis ka lõppu. Ometi on see lehtede vahelt välja pugenud ja ei pea enam kõhuli pilti tegema.
must lumeroos H. niger















5 kommentaari:

  1. Ühinen Futu arvamusega ja see udaa paju oksa pilt on ka hästi tabatud.

    VastaKustuta
  2. Kevad,mis kevad.Tore on kevadel aias uudistada -kes-kus-mis!

    VastaKustuta
  3. Okkaliste aed on ilus. Olen käinud elus 2 korda Tallinnas Soode aias ja see on mul siiani silme ees. Tal olidki 90% okaspuud, väga põnevate vormidega kollektsioon. Kevadel olid nende vahel krookused ja nartsissid, need paistsid roheliste puude all hästi välja ja üksikutes kohtades mõned valitud püsikud, mis õitsesid suvel-sügisel.
    Kõiksugu õied on ilusad ja eks aed vajab ka erksaid värve, aga need võrad ja oksad ja pungad ja kasvud.......- lilled pole ilmaski nii suursugused.

    VastaKustuta
  4. Põhjalikult kujundlõigatud Pinus sylvestris on kõige efektsem!

    VastaKustuta