teisipäev, 27. september 2016

kas kõigil on kress juba kuivatatud ?

Mina alles kuivatan. Kes ütles, et ilu padaje ei panda või siis vähemalt pajast tulnud roale ei puistata. Kuivab kiiresti ja annab näiteks lihale kerge mädarõika meki. Ma panin sutsuke kahevärvilisi tageetesõisi ka, et oleks põnevam ja nüansikam.















selline ilus värviline pudi tuleb :)














seal see kasvab, korea vahtra jalamil














puuke ise võrratus sügisrüüs
korea vaher Acer pseudosiebolianum













Sügis annab endast üha enam, et olla ilus, põnev ja kütkestav. Pakkudes näiteks selliseid seeni
Ei ole õrna aimugi, mis seenega tegu aga õhkõrn, läbipaistev ja isegi tuuletul uduhommikul kergelt õõtsuv. Õhtuks olid juba krimpsus.












Ja uduhommiku vaated. Ämmelgate võrgukudumid kui muinasjutt kogu aias laiali laotunud.












Kui vahel veidi päikest näitab on kõik teisiti. Veel säravam ja uhkem. Eks päikest ikka on olnud ka aga siis on teised tegemised ja fotokas eemal. Vahel pole ka.















Ilus krookus Crocus pulchellus on kahjuks ainuke sügisel õitsevatest krookustest, mis mul alles on. Õnneks näitab ka pidevat juurdekasvu tendentsi.











Täna lõpetasin niitmise ja ma ütlen seda täie tõsidusega, et sel aastal ma rohkem niita ei kavatse. No kui just õu ja tagaaed liiga käest lähevad, siis ehk. Aga heinamaid kohe kindlasti mitte. Niitmise vahele otsisin ikka sügist ka fotokasse. Vähe on veel aga midagi ikka on.
Sissesõidutee pärnadel on sügise ilmet














ja hall pähklipuu hakkab lehti juba langetama














Ussuuri pirnipuu läheb iga aastaga põnevamaks. Kui see oleks üleni sedasi kirju, siis oleks lausa imeline. Kahjuks on vaid kirjud tutid ja selleks ajaks kui järgmised lehed värvuvad, on esimesed juba langenud.

Pyrus ussuriensis 

















Kui päikene oleks paistnud, vot siis alles oleks...




























Karvane viirpuu Crataegus submollis on viljakas nagu ikka. Meeri ei suuda enam hästi otsustada, kas süüa viirpuuvilju või aroonia omi. Esialgu vist võidab aroonia. Sel pole astlaid. Viirppud võib süüa ka hiljem, peale pudenemist :D










On ja nagu ei ole ka. Rohelist on ikka palju rohkem kui värve.













Ja roosa ruulib sel aastal mõnes teiseski aias :D















Järgmisel aastal tabab mind tõenäoliselt uus kanarbikuviirus. Peale kahe kiratseja turbapeenrasse viimist said neist staarid, Ja kanarbikule oleks turbapeenras ruumi oi kui palju :D
Calluna ´Rosso Hutton `















8 kommentaari:

  1. Mul sel aastal polnudki kressi külvatud :( Tuleb Sinu peale loota :)
    On mingi ülemineku aeg. Rohelist on veel palju, aga värve tuleb iga päevaga juurde, pluss siis veel need vanemad värvilised ka.

    VastaKustuta
  2. Kyll see oli ilus.
    Tuleb omale ka kuivataja hankida.
    Ja värsked sygisevärvid saanud aed on peaaegu aasta ilusaim ;)

    VastaKustuta
  3. Väga mõnus, hubane aed sul. Ilusad toonid ja lopsakus. Sügisene krookus on kaunis ja viirpuu ka. Roosa pilt on võrratu kooslusega!

    VastaKustuta
  4. Ilus aeg on see värviline. Ja hiliseid õitsejaid on ka üsna palju. Väga ilus aeg.:)

    VastaKustuta
  5. Ma sel aastal ei võtnudki kuivatajat kapist välja. Eelmisel aastal sai igasugust pudi kuivatatud, millele lõpuks rakendust ei leidnudki. Pärast täiskohaga tööl käima hakkamist teen kodus süüa heal juhul nädalavahetusel ja siis palju ei kulu.
    Sisemaa sügis on ikka palju ilusam ja värvilisem kui mere ääres, meil läheb kõik porikarva ja siis kohe raagu.

    VastaKustuta
  6. Kas tõesti on veel täisõies flokse? Eelviimasel pildil paistab justkui üks roosa. Mis on tema nimi?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, üks eriti hiline on ja nime sel pole kahjuks :( See millena ma ostsin pole tema mitte. Aga tegelikult on ´Creme de la Menthe `ka veel täitsa kobe. Ainult, et Sulle vist ei meeldi kirjud lehed :)

      Kustuta
    2. Jah, floksi puhul pole vist veel valmis aktsepteerima kirjusid lehti! :D
      Aga mul on ka üks nimetu floks - pakil oli nimi, aga see polnud õige. Isekeskis olen talle nimeks pannud "Mittekunagi õitsev floks". Kolm või neli suve, mis ta on olnud, pole ta õitsenud. Samas kasvab ilmatuma kõrgeks. Selline tegelane. Järgmine kevad viskan ilmselt peenrast välja.

      Kustuta