teisipäev, 25. oktoober 2016

kuulutan välja selleaastase aiarahu

Esimene lumi on sadanud ja sajab veelgi. Sel aastal siis 25. oktoobril. Mulle meeldib. Vähemalt kaks aastat pole olnud ei korralikku esimest ja õieti üldse lund. Varahommikul oli ikka tõeline õrn ja külm lumi, praeguseks läheb aina märjemaks kuigi temperatuur on madalam. Aga on kuidas on, see esimene rõõmustav on tulnud. Edasi enam sellist elevust ei ole. Kui nädal tagasi tundusid veel mõnedki aiatööd peaaegu vältimatud või väga tähtsad, siis tänasest on kõik oma aktuaalsuse kaotanud ja mingeid südametunnistuse piinu enam ei ole :D Tahaks lüüa siseruumid läikima, tõsiselt süveneda lõngapoodidesse, raamatutesse ja pintseldamisse. Ja see on nii tore. Eks kevadel uue hooga aga enne tuleb kevadeni elada. Elada võimalikult sisukat ja toredat elu. Tõotab tulla neli kuud rahu, sest märtsis hakkab juba sedavõrd sügelema, et mingist rahust pole enam juttugi :D
kassid on oma kujutised kaminaklaasile söövitanud pideva selle ees palvetamisega :D













köögiaknast varjupeenrasse











































teisest köögiaknast kivilasse















8 kommentaari:

  1. Aiarahu on saabunud,kuid paar väikest töökest veel kripeldab ja tuleb ikka ära teha kui lumi sulab.Siis võin rahuliku südamega talvele vastu minna.
    Eks see esimene valge vaip on vähemalt silmale midagi,peale suurt rohelist perioodi.

    VastaKustuta
  2. Oi, teil on kohe paksult.:)
    Meil on õhem kiht, aga mis seal salata, aknast on täitsa tore kaeda.:) Ja ega ta siis maha jää. Need lume-vihma-lörtsimängud kestavad tavaliselt jaanuari alguseni, eks siis ole näha, kas talve ka tuleb või tuleb vähem.

    VastaKustuta
  3. Mere ääres polnud lumeraasugi, tööle sõites hakkas peale Keilat lumiseks minema. Minu jaoks algab küll neli kuud puhast õudust, pimedus, libedad teed ja külm. Niipea kui pensile saan, hakkan talviti Kanaaridele emigreeruma. Õnnetuseks on sinnani päris kaua aega.

    VastaKustuta
  4. Oo, teil on ikka ägedalt seda lund, meil oli ikka vähem

    VastaKustuta
  5. Vaata kui kenad on püsikute pealsed lume alt turritades, ja sõnajalad - imelised. Ei pea sügisel lageraiet tegema. Mul siin üks proua teatas juba kuu aega tagasi, et issand, teil floksid veel lõikamata, mul juba ammu talvepuhkusel. No mul olid neil floksidel veel eile mõned õied küljes, sp ei saagi ma aru, miks mõni nii varakult aia talveunne seab. Ilus, ilus on see maa!!!

    VastaKustuta
  6. Mulle ka kassid kamina ees väga meeldivad! ;)

    VastaKustuta
  7. Mulle ka meeldib, et see lumi lõpuks ometi endast märku andis, sest tänavune aiaaeg oli ikka tõeliselt imelik. Ja see, mis lume alla jäi, olgugi seal kevadeni :D

    VastaKustuta