reede, 14. märts 2014

mõni ilus päev on ilusam

13. märts keeras küll vindi täiega üle, +14 C varjus (eelnevad päevad olid mõõdukamad ja väga tuulised, seega just mitte kõige meeldivamad). Sellise palavusega hakkab aed kiirelt liigutama aga vara ju veel. Lubataksegi talve naasmist nädalavahetusel. Et olen kusagilt mingi viiruse korjanud, siis askeldajat minust just polnud. Nautisin niisama ja tuulevarjulisel pingil kohvi juues hakkas palav mis palav. 
Õnneks aias veel midagi väga palju ei toimu ja vast ei jõua ka veel toimuma hakata enne lund ja tuisku. Neist juba õitsejatest on küll hale. Amuuri adoonised on juba mitu päeva säranud, lumekupp on ka täies õieilus

aed-lumekupp Eranthis x thubergenii ´Guine Gold`, sel aastal varajane, sest lund pole. Muidu on ta mul ikka hange alla jäänud ja olen lõpuks välja kaevama pidanud :D aga kolitud ka kuidagi ei saa








Krookustest on õie suutnud avada kuldõieline krookus C. chrysanthus ´Ard Schenk `













ja ´Saturnus `













Üllatus oli põllupeenras võrkiirise I. reticulatum ´Velvet Smile ` näol













Must lumeroos H. niger õitseb juba sügisest aga pilti pole varem teinud. Suurel puhmal on lehed pruunid, pisikesel aga ilusad rohelised.













Puude ja põõsaste pungad pole kuidagi ülemäära suured, isegi mustal sõstral veel tagasihoidlikud. Pärsi hea, et elame tuulise mäe otsas, mitte kusagil soojas nurgas, kus taimed oleksid juba märksa enam tegusad. Viimane aeg pildistada neid puittaimi, millede oksad kurvilised või muidu põnevad. Lehestikuga seda enam ei näe, mis raagus okste puhul
suurelehelise pärna Tilia platyphyllos ´Contorta ` oksad on lühikesed ja võnklevad











Kui Meeri mind ei saada aiakäikudel, siis Mustikas ikka. Enamasti muidugi mõlemad













Aga tervet päeva saatis ootus. Hooaja esimesed taimetibud juba ootasid Muhedike juurest toomist. Et ma neile oma viirust jagada ei raatsinud siis pidin ootama kuni Ülo töölt tulles minu varanduse ära toob. Oh, seda õnne kui taimed kohale jõudsid. Panin need kibekiirelt potti ja tundsin, et olen õnnelik. Polegi õnneks teab mis suurt vaja, 7 uut taime ajavad asja suurepäraselt ära. 
Adiantum pedatum ´Miss Sharples`
Asarum maximum ´Silver Panda `
Gentiana ´Angels Wings `
Polygonatum curvistylum
Polystichum setiferum ´Plumosum Densum `
Vancouveria hexandra
Epimedium grandiflorum ´Higoense Speckled`

sellised tegelased siis, peavad nüüd toas natuke aega hakkama saama kuni kevad korralikult kohale jõuab.

no on ikka iludus :D













7 kommentaari:

  1. Pakki saada on ikka väga hea.:)

    VastaKustuta
  2. Et juba päris värviline :) Võrkiiris on nii armsatooniline. Meil oli ka eile hästi soe, aga mina pidin kahjuks terve päeva siseruumides viibima ja päikest akna tagant tundma.

    VastaKustuta
  3. Vahvad uued tegelased. Loodame, et jõuavad õuepääsemise ära oodata.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. jõuavad ikka, eelmine aasta tulid mul sõnajalad veebruaris :)

      Kustuta
  4. Ma täna hommikul mõtlesin, et hakkan narkomaanide hingeelust ikka päriselt aru saama. Saad oma doosi kätte ja jagub kohe tükiks ajaks. Kuni järgmiseni :D
    See `Plumosum Densum` on võrratu, ja oh, need teised kõik ka.

    VastaKustuta
  5. Tuuline on see kevad ja kevaded ongi vist tuulisemad kui sügised. Võrkiirised on väga armsad. Mul ei ole neist kippu ega kõppu, loodan, et närilised pole nahka pannud.

    Põnev nimekiri ja tore, et kõik need, keda mul pole, saab kunagi, kui laiutama hakkavad, vahetada.

    VastaKustuta
  6. Paar päeva olen kuulnud kellegi samme 'püstist Suurt vankrit vaadates'. Üks öö isegi püüdsin enese paremaks tundmiseks häält teha; äkki vastab, kes on? Lõkketuhk oli käpajälgi täis. Eile siis nägin suurt musta kassi, läikis samuti nõnda ilusti, aga hoidis ennast kõige varjus.
    Eelmisel talvel panin ikka ühele hallile kassile hapukoort, millest ilmselt rotid suuremat rõõmu tundsid - aga noh.. seitsme taime hoom, mõistan... Mõlemat mõistan.

    VastaKustuta