laupäev, 27. veebruar 2016

nojah, eksole...

Selle aasta vembukas vembruar hakkab lõppema. Ilm on olnud kõike muud kui igav. Ududest, uduvihmadest ja lauspadusajust kuu esimesel poolel kuni padulumesajuni kuu teisel poolel. Kena lumekiht on maas vaatamata sulapoolsetele ilmadele. Kohati tundub olema märts, mis märts. Purikad, katustelt langevad lumekamakad, valgus. Muhedik ütleb, et kevad jääb vinduma. See pole just kõige meeldivam aga ega sinna midagi parata ka saa kui nii läheb. Minu südames pole kevadeigatsusest veel vähimatki märki. No eks see tuleb kui aeg käes. Ei mina viitsi asju pikalt oodata ja küüsi närida, et kas... või ei :) Kas tuleb märts või märtsuar on pärast näha. 
Tubasel rindel on veel teostamata plaane ja projekte kuhjaga. Ka plaanivälist. Ühel päeval kui ma sain lõplikult aru, et see mesilaseema kostüümi peaaegu valmis top minu korpusega siiski ei ühildu värvisin ära viimased plekktotsikud, need väikesed ja väiksemad. See plaanis töö. Enne lahutasin muidugi topi algkeradeks. Aga topi uuesti alustamine oli juba plaaniväline. Õnneks edeneb uus jõudsasti ja on lootust see enne suurt kevadet valmis aasuda. 















Käisime koos sõpradega Valdur Mikitat kuulamas ja lähemalt kaemas. Sellist äratundmisrõõmu nagu võib leida tema raamatutest, ei tunne sageli. Ja sellist teksti, mis voolab nagu muusika, kohtab veelgi harvemini. Ja kui inimesel on veel samamoodi tundvad ja mõtlevad sõbrad, siis sellest saab kokku sellise väeka tunde, et veel mitu päeva saab õnnestaval lainel edasi ratsutada. See oli üks eriliselt ilus õhtu.
Tasapisi hakkavad kogunema kuhjadesse katusealuse soojustamiseks mõeldud materjalid. Natuke see eelolev hirmutab ka. Elu läheb jälle segaseks ja prügiseks aga teise korruse peab saama. Õhtuti toimuvad ägedad diskussioonid teemal kumb on targem ehitaja :P aga üldiselt jõuame me ikkagi kokkulepeteni nagu alati. Ja teada ju on, et vaidlustes sünnib tõde :D kui ikka sünnib?
Kassiteleviisori patareisid peab iga päev vahetama, sest üks hiiglaslik rohevintide salk on linnumaja vallutanud. Tihaseid ja varblasi on muidugi ka aga leevikesi olen sel aastal vaid korra näinud. Ju neil on paremaid toidulaudu kusagil. 
Ja nii see aasta on otsast jälle kuluma hakanud. Paari päeva pärast vajub veebruar märtsi ja siis juba märts aprilli ja siis tuleb jaanipäev ja ega jõuludki kaugel enam pole. :D Hoidugem külmetamast ja eemale viirusist !

7 kommentaari:

  1. Jälle hulk ilusaid asju valmis saanud. Aga Aalujate kokkusaamistele ja ettevõtmistele ei saa vastu ükski asi.
    Küllap saab see II korrus ka korda ja sodi koristatud, meid on ju palju :)

    VastaKustuta
  2. Mina kardan ka eelolevat suve ... kui ikka peab remont tulema - tulgu. Aga hirmutav on, see segadus jälle ja kuhu need asjAD panna?

    VastaKustuta
  3. Ma lausa vihkan pooleliolevaid remonditöid, selle vana maja renoveerimisest sai vist eluaegse allergia :)

    VastaKustuta
  4. oh-jah seda pooleliolevat ehitamist... ma olen juba nii harjunud, et hulluks lähen ainult vahetevahel :D.

    aga ilus on olla, kui on hea ja ilus (see käis selle kohtumisõhtu kohta) :)

    VastaKustuta
  5. Ehituse ajast on mul head mälestused. Olme oli nagu asotsiaalidel kuid iga tööpäev lõppes tohutu rahuldustundega, et nüüd sai see asi tehtud ja nüüd see. Edenes kiiresti. Kui inimesed õhtul kotile kobisid, siis ronisid tellingutele me kaks kassi ja sooritasid korraliku ülevaatuse, et mida päeva jooksul ka tehtud sai.:)
    Aga ma mäletan, et olin veel paar aastat peale ehituse lõppu tundlik kui mult küsiti, et naine, kus see või teine asi on.:) Ehituse ajal oli kogu varandus kastides hunnikus ja teinekord kadus ülevaade ära. Ütle siis kus võiks olla mootorsae pass kui garantiiremonti vaja viia. :)

    VastaKustuta
  6. Jajah, need ASJAD ja inimesed ka - oleks mul nad kuhugi ladusalt ära paigutada, võiks ju ka miskit remontida. Nojah, praegu pole muidugi nutsu ka, nii lähemad 5 aastat, mil panka orjama peab.
    Ma loodan, et mina oma kudumit üles harutama ei pea. Tahaks ikka ükskord valmis saada ja teise asja ette võtta. Sest ma olen ammu selgeks saanud, et mina ei tohi korraga mitut käsitööd käsile võtta ja miskit kuhugi ripakile jätta, muidu see jääbki. No mingid mikroasjad olen ikka oma džempri kõrvalt tehtud saanud ilma seda katkestamata.

    VastaKustuta
  7. Topsid on konkreetne ja silmaga nähtav tulemus erinevalt ehitamisest, mis on yks lõpmata seitsmepealise lohe moodi asjandus majapidamises.
    Jõudu heegeldamises, Su varemtehtud ilusad suured tööd on uudishimu kõrgele kruvinud.

    VastaKustuta