esmaspäev, 22. veebruar 2016

pseudobotaaniline

Mõte fantaasialilledest või millestki sellisest on mind laudade algusest peale vaevanud aga ikka leidsin ma laudades rohkem kalu, linde ja suslikuid :D Ja nüüd osutus see möödapääsmatuks, sest Heatuju-Pidevanaeru Vabariigi botaanikaajas alustas õitsemist turdvarreliste mitmekesine pere.
kolmvarvik-turdvars kasvab üldiselt kõikjal kuhu see kasvama pannakse, eelistab siiski päikeselisemat tuju ja naerukil silma. Samas on võimeline ka nutusema mikrokliima paremaks muutma.















pungõis-turdvars  f. purpurea sobib suurepäraelt teesegudesse ja mõjub toniseerivalt naljasoolikale (arvatakse ka, et selle õietee joomise tagajärjel teab jooja koheselt umbes 30 uut anekdooti ). Teadlased ei ole seda fakti siiski kinnitanud !









sarvõis-turdvarre uusim sort ´Kuninga Purpur ` lõhnab tugevasti hea huumori järele aga liigne naudisklemine selle seltsis võib viia ka pikaajalisse naerusõltuvusse. Ettevaatus t vaatlusdooside manustamisel oluline, eriti kui kõhulihased on nõrgad !














heasilm-turdvars on ronija ja ronib täpselt sinna kuhu parasjagu vaja ja vahel ka sinna kuhu vaja ei ole. Kiirekasvuline ja pisut invasiivne hea tuju külvaja
















lembeliblik-turdvars sobib suurepäraselt seltsiks armunuile ja romantikutele, eelistab rõõmsapoolset varju ja õhkamisest täis õhku

















viimased kolm eelistavad elada kas vees või enam-vähem vees. Leidub romantilistes või ka püstihulludes abajates, jõekäärudes, salaojades ja teistes taolistes kohtades. Vasakult alates tiigiroosik-turdvars, tagab pikaajalise rõõmsameelsuse igas olukorras; keskel hõljukõis-turdvars, pisut ohtlik, sest liigne nautimine võib viia püsivalt heljuvasse olekusse ka nautleja ja viimasena vesitulp-turdvars. Erineb oma ehituselt maismaa tulpidest ja eelistabki elada vee all. Rahvapärane nimetus on ka vesisibul. Kogu taime saab kasutada leotise, tee või tinktuurina ja regulaarsel tarbimisel laiendab see ka kõige ahtamaid naljasooni.
Aga kujutage ette, sel ajal ku ma seda suurepärast peret jäädvustasin, leiti botaanikaaia tagumisest metsast.....aga ma ei ütle mida :D


15 kommentaari:

  1. Vähe sellest, et Sa alati oma taiestega üllatad, oskad Sa neile ka imelised nimed leida. See on alles anne (Y)
    Need turdvarred on fantastilised, eriti see lembeliblik. Ja mitte ainult sinise värvi pärast :D. Tiigiroosik on ka hea nimi, peaks ametlikule nimekomisjonile nad kõik kinnitamiseks saatma :)

    VastaKustuta
  2. Vau! Kõik need turdvarred ... Imeline silm Sul ikka. :)

    VastaKustuta
  3. Need ma võtaks. Kustkohast seemneid saab ja millal oleks õige külviaeg?

    VastaKustuta
  4. ohkuilahe! eriti see kolmvarvik-turdvarsik :)

    VastaKustuta
  5. Fantastiline!!!!!
    Kõik turdvarred on imelised,aga sarvõis-turdvarre sort´Kuninga Purpur -selle võtaks ja külvaks kogu aia täis!
    Sa oled geniaalne nii pildis,kui sõnas

    VastaKustuta
  6. Huvitav, kumb on keerulisem,kas maalimine või nime tuletamine? Heasilm teeb meele rõõmsaks juba peale vaadates. Jätkugu indu ja ideid edaspidiseks!

    VastaKustuta
  7. Fantastiline!:) Seda ma mõtlesin, et tükk aega vait olnud, et RR on nüüd millegiga nii ametis, et pole aega kirjutadagi.:) Ja need lood...püstihull abajas, naersin südamest. Äitäh ilusa hommikuelamuse eest.:)

    VastaKustuta
  8. Te olete kõik nii armsad :) Ma olen põhjalikult pärikarva ära silitatud :D

    VastaKustuta
  9. :D see lõpeb sellega, et aiapoodides hakatakse küsima, et kas teil neid turdvarsi polegi?!

    Sinu loomingulisus on ikka otsatu ja rõõmurikas!

    VastaKustuta
  10. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  11. Tõesti, milline loomine! :) väga vahva ja helge! :)

    VastaKustuta