pühapäev, 9. oktoober 2016

ekstreem

Kui inimesel on selline sõpruskond nagu minul, siis pole tõesti midagi muud enam palju vajagi. Vaprate, ilusate ja toredate vennaskond. Alati on keegi, kes saab, tuleb ja teeb. Ühistegemiste elik talguvunk on ikka selline, et saab paigast liigutet mäed ja teistpidi jooksma pandud jõed. Seekordne talguüritus Taga talus koondnimega SSS (supp, suupisted ja seltskond) oli mõeldud väikese segametsakese istutamiseks. Ilmateade laupäevaks oli kõike muud kui toetav ja lootus, et ehk ilmatädid ja -onud eksivad kadus kiiresti aga talgulised olid keeldunud ka paremat ilma ootamast ja nii me selle tuka ära istutasime. Hillar suutis lugeda täna puude võrgutamise ajal 60 või enam-vähem, pigem rohkem kui vähem. Et erinevtel aga mõjuvtel põhjustel koguneti kahes laines, siis toimuski istutamine ka väikese kuivatus- ja soojenduspausiga esimesele rühmal kuni teine rühm lisapuudega saabub.
 Esmalt tuli kraavi kallastelt kaevata mõningane kogus kaske, haaba ja leppa lisaks potis olevatele igasugustele nagu kst mänd(kuret seda teab), serbia ja harilik kuusk, paar vahert, sinihslli ebatsuugat, sitka kuusk ja muu mudru. 
Mina olen nagu ikka viimasel ajal juhtiv jõud, kes korralikult maaga kontakstis :P








Rahvast aina lisandus aga õiged mehed tulevad ka teisest Eestimaa otsast tsikliga sõltumata jubedast ilmast või millest iganes












Teine laine läheb tegudele. Kõigil oli ka puulapsi endal kaasa võetud. Sai saart, halli lepa lõhislehist vormi, musta leppa, lehist ja veel harilikku kuuske, maarjakaske. Tõsi, mina sel ajal kohendasin suupisteid ja soojendasin talgusuppi.









Mul oli ikka mingi plaan ka sehkendatud. Seda sai loomulikult muudetud ka asjade käigus ja kui nüüd peaks istutatud puukesed täpselt paika panema, siis peale lagendiku ilmselt miski ei klapiks aga idee ja mõtted aitas see ometi ära teostada. Peale istutamist nägi plaan välja üsna ürikulaadne. Siin on see juba kuivanud olekus :)








Huvitav, mis selles nii naljakat on ? :D














Peale metsatuka oleks vist talgulised palju muudki suutnud maha istutada aga ei saanud ju neil sellises kirdetuules ja vihmasajus hullumeelseid tegusid teha lasta. Üks Muhedikemaalt üllatusena saabunud roos tuli ometi istutada. Kohavaliku koosolek.









Ise tood, ise istutad. Aitäh !














See kõik toimus kiiresti ja korralikult. Jäi piisavalt aega talgusöömaks, trummidest põrinate ja rütmide väljameelitamiseks. Ja kui kõik ausalt ära rääkida, siis magama saime alles järgmisel päeval vast kusagil kolme paiku, st suisa varahommikul :)
Oli taas üks suurepärane päev ja suurepärane seltskond. Juba teine oktoobri laupäev kujunes helgeks ja meeldejäävaks. Oleme Üloga südamest tänulikud kõigile vapratele kaevajatele ja istutajatele. Ilusat kasvu puukestele ja pikka iga talgulistele ning kaugelt kaasaelavatele sõpradele. Eraldi tänud Iirisesõbrale, kes tegi pilte ja lubas neid lahkelt kasutada.
Täna Ülo ja Hillar järelkastsid ja võrgutasid kõik uuekesed. 





























Selline segane killuke segametsa siis meil nüüd kasvamas. Huvitav, mis seened siia kõi tulla võiksid ?


7 kommentaari:

  1. Jälle üks kaunis koht ilusas aias kasvamas. Pikka iga talle. Ja seltskond on muidugi alati üle kõige. Kahju, et meil enam sellist vaba lahmakat maad pole

    VastaKustuta
  2. Sel aastal on kõik on tegemistega metsas, kes istutab metsa, kes võtab maha.

    VastaKustuta
  3. Ühistegemisel on ikka tohutu jõud. Ja Iirisekasvatajal ka :) , kes meid sinna jõleda ilma kätte välja lõpuks sai. Ma üksi ei oleks sellise ilmaga üldse mitte midagi õues teinud, aga näe, hulk tööd sai tehtud, lustitudki ning kõik jäid ellu ja terveks :D

    VastaKustuta
  4. Oli märg ja jõle, aga jube lõbus!

    VastaKustuta
  5. Tõesti vaprad inimesed. Ilm oli ju täitsa õudne. :)

    VastaKustuta
  6. Oli tore ettevõtmine ja ilm ei sega meid kunagi!Seltskonnas on jõud,nii töö ja lõbu ikka käsikäes.On mida jälle meenutada ja see erakordne ilm talletab ürituse veel eriliselt mällu.

    VastaKustuta
  7. Et nii viletsa ilmaga taguotsa vasta maad võiks toetada... aga vähemalt "särjesaak" paistab hea olema! :D

    VastaKustuta