esmaspäev, 22. detsember 2014

tere tali

Ilma jäädvustamine must-valgel on endiselt minu nõrk koht. Jõuluvana lubas uueks aastaks kalendermärkmiku tuua ag kas sellest ka midagi paranb, on iseasi.
Täna algas talv. Nii tähtsa päeva mõtlesin siiski fikseerida paari pildikesega. Temperatuur kerges miinuses. Hommikul oli meie peade kohal selge ja helge, -3,5 C. Varsti läks kõik uduseks no nii paariks tunniks ja siis lõplikult pilve aga lund meil ikka ei saja. Ei tea kas ma korralikku lumesadu veel kunagi üldse näen.
Viimastel päevadel on mingit kerget valget loodusesse lisndunud ja iiri roheline on mahendatud. Mitte, et mul midagi Iirimaa ja selle rohelise vastu oleks. Vastupidi ! Aga Eestimaal tahaks ikkagi talvel lund ja talviseid ekstreemsusi näha. Ilmajaam annab lootust, vähemalt valgeteks pühadeks. Eks näis.
pildistamise ajal oli juba täitsa pilves ja pimedavõitu, udu on veel osaliselt eemal näha ja lund on meil siis täpselt nii palju



























roomav kadakas Juniperus horizontalis ´Limeglow ` on absoluutne lemmikkadakas. Sel paistaks nagu päike sisemuses












Kaktused lumes olgu siis kasvõi väheses, on ikkagi veel meelierutav olukord. 













õnneks pole vahepealne soe minu kaktuseid äratanud












osad igihaljad sõnajalad on endiselt heas vormis












hea rõõmsameelne paar talvedes














siilkübarad Tistoule :)













Just praegu hakkas peenikest lumudu ajama, ehk läheb enne pärispimedat korralikuks lumesajuks üle.
Ilusat talve algust :D

4 kommentaari:

  1. Meil algas eile lumelabidate ajastu. Juba on kohati põlvini. Ilus on küll, aga jube ka.

    VastaKustuta
  2. Põlvini on kohe korraga nagu paljuvõitu küll, meil on + ja otsast sulab, taevast tuleb udupeent

    VastaKustuta
  3. Oh ma tänan!!! Neid võib mulle alati siia panna! :)
    Pealinnas tuli talv konkreetsemalt - pühapäeva õhtul sai mindud magama veel musta maaga. Hommik oli aga valgemast valgem- talv oli öösel tulnud koos korraliku lumevaibaga. Eile päeval tuli veel lisa ja nüüd on nii talvine ja jõulune meeleolu, et paremat ei oska tahtagi. Võib-olla ehk vaid mõni heledam päiksekiir võiks kuskilt piiluda. Homme vara hakkan maale sõitma, eks näis mis seal paistab.

    VastaKustuta
  4. Meil sai ka esimest korda lund lükata. No kui eriti laisk oleks olnud, poleks pidanud, sulas sinder. Aga praegu on hea meel, et õuele korrektsem väljanägemine sai antud.

    VastaKustuta