laupäev, 2. mai 2015

anti kaks ilusat ilma

Ja kohe jutti :D Tänane hommik on kergelt sajune. Meil on viimased vihmad olnud nii võimsad, et päris palju lirtsuvaid ja vesiseid kohti on tekkinud. Vihma mõõt on üsna täis. Aga juba läheb heledamaks. Ma usun, et varsti saab õue hullama. Seda enam, et mul on pikk, pikk tubaste tööde nimekiri tehtud. Siis ikka läheb ilm ilusaks tavaliselt :D
Aias käivad asjad ikka nii nagu teisteski aedades. Mis õitsema peab minema, see ka läheb. Viimast Muhediku aiajuttu lugedes pidin tõdema, et meil on palju samu lemmikuid. Ja muudkui praakisin pilte reast välja, sest palju ikka ühte ja sama :D Aga kevadmaguna ümberristimise kaisumooniks peaks küll nimekomisjonile ette söötma. See on väga hea nimi.
musta upsujuure Veratrum nigrum pildist ma ikka ei saanud loobuda. Ise seemnest olen seda kasvatanud. Kaua kasvatanud. Kolm aastat oli titepotis ja nüüd kolmas hooaeg peenras. Hakkab kuju võtma. Plisseeritud siid. See on lihtsalt nii ilus tulemine. 









Paar pilti spetsiaalselt Evale :D
heleroosa õiega hanerohi...














...ja tumeroosa õiega hanerohi 














Eelmisel sügisel sain lõpuks idahüatsindi Hyacinthus orientalis sibulaid tellitud. (tuntav Tistou mõju ) Katsetan siis, et kuidas neil minema hakkab minu juures. Esimesed kaks viiest on sellised.
´Miss Saigon `





























´Gypsy Queen ` 














Kobarhüatsinte Muscari pole minu jaoks kunagi palju. Sätivad ennast ka kriburada pidi õitsema.
laialehine kobarhüatsint Muscari latifolium kui uustulnuk saab veel korra esitletud. Mulle endale see pilt lihtsalt nii meeldib :D

´Sky Blue `














White Beauty `














Millegipärast ei õitse mul osad koerahambad. Juba kolmas aasta. Lehed muudkui kasvavad aga õisi ei ole :( 
üks, mis alt pole veel vedanud on ´Belõi Klõk ` - siberi koerahammas Erythronium sibiricum













On ülaste aeg. Osad õitsevad, osad võtavad veel hoogu. 
võsaülane Anemone nemorosa ´Maret `














Kas tõesti on nüüd sedasi, et minu ´Green Dream `on hoopis ´Green Finger `. ? :(
praegu selline, vanadel piltidel on õie keskosas ka iseloomulikku valget, sõltub see ka õitsemise faasist või siiski on sort vale












see on ´Green Finger ` oleks ju nagu sama. Eks siis tuleb seda unistust jahtima hakata.













´Monstrosa ` ikka võsaülane A. nemorosa














Kõigil kevadadoonised õitsevad juba ammu aga minu oma on eriti hiline. Hakkab ka ärkama lõpuks.
kevadadoonis Adonis vernalis














Sõnajalgade tulemised. Kahetsen, et pole vanu lehti osadel vähemaks  rookinud aga rookimise hetkel olid need veel üsna kobedad ja ma ei raatsinud. Esimesel võimalusel teen seda, sest muidu ei näe seda tulemist. Sõnajalgade ärkamine on kõige ilusam asi minu aias :D Pilte ka, polegi oluline, mis nimelised just. Lihtsalt nautimiseks :D









































































Oh, jummel, vahepeal sai jälle koos sõpradega Järvseljal käidud. Enamus nännist jätsin uut nädalat ootama aga neli enelat tõin ära. See on ikka see, et mul on sel hooajal puud ja põõsad pähe löönud.
Spiraea decumbens maadjas enelas
Spiraea thunbergii Thunbergi enelas liik
Spiraea thunbergii Ogon ` Thunbergi enelas
Spiraea densiflora tihe enelas

Ja eile mängisin pool päeva Fransenist tulnud hostadega. See oli mul esimene kord sealt tellida ja oli tõeliselt meeldiv üllatus. Taimed on ikka suured ja suures osas ka jagatavad (rohevahetus ). Et minu juurde maandusid ka Kiwamehe hostad, siis tegin pattu ja nagistasin paaril tükikese küljest. Tunnistasin juba ausalt talle üles ka :). Olen nüüd palju hostarikkam aga neist teine kord.

Eile oli ka siis lõpuks see õnnelik päev kui esimene redis kööki jõudis. No andis ikka sel aastal oodata.
esimesed lähevad koos saba ja sarvedega st lehtedega söögiks :D













Ülol on mitu muret. Esiteks on see üks ja ainuõige kivi on pidevalt kadunud. Teiseks konnad ja kalad kardavad tema uut tulipunast kostüümi ja põgenevad paaniliselt süvavette kui ta vaid tiigile läheneb. Ja muidugi alustab ta igal hommikul jutuga, et peab kiiresti majatagust sillutist valama hakkama. Aga seda on ta juba sügisest saadik teinud :P Peaaegu :D







Kus ikka mahub väikese aja sisse uudiseid, alles ma ju kirjutasin. Ja eile 1. mail said ju kapsamaale põldoad maha torgitud, porgand ja punapeet külvatud. Selle kõige tähtsama (inime sa kõhu ori) oleksin peaaegu unustanud.

12 kommentaari:

  1. Ohh, need ülased! Ja sõnajalgade rullumist ei väsi mina ka vaatamast. Aga viimati minu omad veel täiesti magasid. Ja see on ka 100% alati kindel, et just see õige kivi on kadunud.
    Minul on hetkel niipaljuontehastress peal, st ma ei suuda midagi ära teha. :(

    VastaKustuta
  2. Nii armsad tegelased! Vaatan, et hmm, miks mul üldse hanerohtu pole. Noh, mul pole ju paljusid, jääb üle tõdeda :)

    VastaKustuta
  3. Küll on hea, et tänavu taevavesi teist mööda ei käi. Nii hiigla palju on ju istutatud ja veel rohkem istutada.
    Sulatõsi, mis õitsema peab, see ka õitseb
    Ülost on kahju, oleks siis, et üks mure, aga, et kohe mitu....:D

    VastaKustuta
  4. Su pilt on komplekteeritud. Mis viisil oleks seda kõige parem üle anda? Ma tuleks hea meelega külla, aga ega mul kiiret pole. Ütle Sina.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. kui külla tuleksid oleks väga tore :) me millegipärast pole oma telefoninumbreid vahetanud, ma meilin :)

      Kustuta
  5. No mul on hea meel, hüatsindid on tõesti toredad. Muide kui täna enda omasid vaatasin, siis leidsin, et põhimõtteliselt on mul puudu veel vaid 'Miss Saigon' ja 'City of Harlem', ja näe, Sul juba üks neist olemas!

    VastaKustuta
  6. Sõnajalgade tulemine on üks mu lemmikvaatepilte. Minu kiviktaimla-aeda sõnajalgu just palju ei too aga ma imetlen siis metsas. Või aiablogides :)

    VastaKustuta
  7. Sõnajalad on imelised. Meil sadas eile päev läbi lausvihma, nii et terve aed lirtsub ja lainetab ja kõik plaanitud asjad jäid tegemata. Tänane hommik on see-eest päikeseline ja ehk jääb pidama.

    VastaKustuta
  8. Sõnajalad teevad aia graatsiliseks ja muinasjutuliseks.
    Mõistan Su taimekogumiskirge :)
    Punase kombeka asemel soovitaksin proovida rohelist. Siis peavad aiaasukad selle kandjat nt kuuseks ja ei pane jooksu. Kontrollitud.

    VastaKustuta
  9. vaatasin sinu sõnajalgu ja mõtlesin, et miks minu ainukesed kolm veel ei rulli. Läksin õue - juba rullisidki :) See on üks ilus tulemine jah.

    VastaKustuta
  10. Sõnajalad väljuvad kõige huvitavamalt. Mul on üks mikroskoopiline ja see tegi ka sada imet oma lehtedega.:)

    VastaKustuta