teisipäev, 1. detsember 2015

tuuletegijate pere 2

Ega Tuule Eit ja Tormi Taat pole ju tegelikult mingid kurjamid. Teevad oma vajalikku tööd ja teevad seda armastusega. Varem olid purjekad ja tuuleveskid, nüüd tuulegeneraatorid ja igasugused lõbulennuriistad ning lõppude lõpuks, õhku on vaja vahel liigutada ka. Kurja tormi ei tee nemad üldse heal meelel. Kui ülemus Tu Jummi (tuulejumal, all vasakus nurgas, irvitav) käsu annab, sest on maailma peale millegipärast pahane, siis nad peavad ja sellistel puhkudel võtavad ka oma vanema tütre Tuuli Toruhuule punti. Aga vahel neil lihtsalt kukub sedasi välja, et tuleb torm. Nad nimelt armastavad hullusti tantsida, eriti tangot. Ja kui siis kired möllavad, vot siis on ka tormimöll maailma peal. Enamasti nad ikka püüavad vaikselt valssida ja lõpuks ühel päeval läksid nad murelikena Tu Jummi jutule. Soovisid, et armas Jummi teeks nii, et kui nad kogemata tantsuga liiga hoogu lähevad, siis oleks möll kõrgel taevas ja mitte maa peal.

 Tu Jummi naeris kaua ja mõnuga ja vastas neile nii...

8 kommentaari:

  1. Mul on tunne, et neid tuuletegijaid on rohkem seal peres, meil käis tänagi mitu erinevat tegelast külas.

    VastaKustuta
  2. Nii tore...aga kus siis vastus on? Ja paluks tõesti kuskile kõrgemale hoida või reilenderit tantsida, tuul on ainuke loodusnähtus, mis mulle kohe kuidagi ei sobi.

    VastaKustuta
  3. Need tuuled on sellised toredad. Aga mõte, et panna nad majaseinale, tekitab teise mõte noist ennemuistsete ebauskude teemal. Et riputa tuuled seinale, no hakkabki puhuma. Need pildid peab panema kuskile, kus tuult hädaste vaja on, ei mina tea, kus sihuke koht on.

    VastaKustuta
  4. No ikka on vaja ju - hallituslembestele taimedele, pesunööride juures, kui pikalt on külm või niiske udu paigal passinud, kui meri on rohtu ja vetikaid täis kasvanud jne.
    Toredad tantsulõvid!

    VastaKustuta
  5. Tuulelood ise on ka head, need peaks ka kuidagi jäädvustama, pildi taha äkki...

    VastaKustuta
  6. mõne loo ehk tõesti võiks ka jäädvustada, sest kohati tundubki lugu olema see, mitte sedavõrd pilt :)

    VastaKustuta
  7. Ah, mõelge mere peale, kui muud meelde ei tule. Mis seisab, see roiskub. Vahepeal peab inimeste ilma tuulutama, et nad ikka tunneks, et on inimesed, mitte seesamune kroon :D

    VastaKustuta