esmaspäev, 18. september 2017

vihmast, stressist, kassist ja...

...natuke aiaasjadest ka. Eelmine kord jäi tähtis AIAMASSIN kuidagi kahe silma vahele. Nii suur ja punane aga siiski. Tegelikult oli esimene tõsine proovitöö vist ka tegemata. Töötab, isukas on. Teeb sellist pudi.















välja näeb selline. Ülevalt neelab peened varred, ka lillevarred ja külgmisse auku saab kuni 5 cm oksi toppida. Eks jämedamad lähekski juba kütteks. Olen äärmiselt rahul.











Aiaga iseenesest on nüüd sedasi, et polegi nagu enam palju midagi. Kaugvaates kannatab mõni lilleke veel vaadata. Üksikud lähivaates ka. Suve enam pole aga sügisest ilu ka veel mitte. Jälle selline imelik aasaajatu aeg. Ja no muidugi need sajud. Vihmvihmvihm vihmapaus seened vihmvihmvihm vihmapaus seened vihmvihmvihm vihmapaus seentest siiber jne jne jne.
Kahju on põllumeestest. meie kandis ja üldse kagunurgas enam põldudele ei pääse. Saak jääb saamata. Tänamatu amet see põllumehe amet. Ilmast sõltumine teeb elu kibedaks ja ebastabiilseks. Tee siis kui korralikult ja südamega tahes.
Algaja roosifännina olen tänulik neile, mis jälle õitsevad.
´Pink Grootendorst `on asja eriti põhjalikult ette võtnud. Selliseid kobaraid on mitu ja tuleb veel kui just pakast ei tule.












´Gelbe Dagmarn Hastrup ` üllatas ka meeldivalt














Ootamatult tuli minu juurde
´Pink Blanket ` . Olen andjale ülitänulik, selline nunnukas roos.













Natuke sügist paistab laudlehelt, mõnes kohas on tore tiheasustus.






























On ju ka vilju. Astelpajul ja arooniatel, leedritel ja loomulikult pihlakatel. 
Uhke on Sargenti õunapuu M. sargentii














Tore taim on saba-võrdhammas Isodon excisus. Kui mina selle sain oli nimeks veel Plectranthus. Õied sellist müstilist sinist karva, et hea pildi saamiseks peaks aega kulutama. aga kust seda võtta kui pilv on pidevalt pea kohal










Punanupud on toredad. Neid jagub suurest suvest sügiseni. 
Lõpetajaks on ürt-punanupp Sanguisorba officinalis













´Creme de la Menthe ` on flokside ankrumees














kompass-vigulill Silphium laciniatum õitseb kusagil kõrgustes nagu ikka













Mägisibulatest peaks sügisese pildiringi tegema kui kord selgemat või vähemalt kuivemat ilma antakse.
´Patton `, lihtsalt toreduse ja sümmeetria pärast














Tegelikult on meie peres praegu totaalne stressiseisund. Meeril on stress sellest, et vihma pärast pole mind eriti õues näha ja täna lisandus veel kole äike ja padusadu. Vanadel kassidel on stress sellepärast, et majja tuli pisikiisu (õudne karvane ja kiire). Pisikesel Vurrul on stress juba ainuüksi totaalse elumuutuse pärast. Minul on stress teadagi vihma pärast ja sellepärast, et loomadel on stress. Ja Ülol on stress sellepärast, et kõigil ülejäänud pereliikmetel on stress. Olukorra leevendamiseks saavad kõik pereliikmed minult rohkem pai ja kiita ja paremaid palasid. Ilmajutud on keelatud. Seega vihmast me ei räägi. Teine keskne kuju on loomulikult Vurr. 
Vanust arvatavalt 1,5 kuud. Poisslaps. Varjupaiga nimi oli Kerro aga sellega on mul muud seosed ja see ei läinud mitte. Tänu oma liikumiskiirusele ja eriti uhketel vurrudele saigi nimeks Vurr. Käänata võib nii ja naa ja vanas eas võib ka Vuntsiks kutsuda. Valged sokid. Tagajalgadel trippidega, mis viitab tulevasele härrasmehele. Antratsiit-triibik. Aga see alles titekarv. Muidugi oleks selline kasukas võluv kui jääkski nii. Iseloom inimsõbralik. Arusaamad heast käitumisest on täitsa olemas. Piire ja pidureid muidugi veel ei ole. Titt on titt.




Inimeste stressi see pisike loomalaps loomulikult vähendab. Võiks öelda, et viib lausa miinimumini. Enamasti ajab lausa naerma. Näiteks on ta kuulutanud oma sõbraks prügikühvli, mida peab pidevalt kaitsma harja eest. Meie jälle peame harja päästma, sest seda on meil vahetevahel vaja.







Hari ära mitte mõtlegi, kühvel on minu.














Vanade kasside suhtumine on üldiselt eemalehoidev ja ettevaatlik. Õnneks mitte vaenulik. Kustiga läheb ilmselt kiiremini. Ta ei viitsi nii pikalt minestada. Susisema hakkab kui titt väga intensiivselt ja mitmendat korda saba ründab või midagi muud. Muidu saavad juba kõrvuti söödud ja tulejumalat kummardatud.















Sikuga läheb ilmselt kauem. Tema on meil isekas vanamemm. Õnneks saavad vanad kenasti teisel korrusel ennast maha rahustada, sest Vurr veel sinna ei küüni. Loodame seega parimat ja meie ühiselu taas rahulikesse rööbastesse pöördumist. 

Et ma õue mängima ei saa, siis koon, Koon punast, sest õues on hall. Tehkem ikka seda, mis meeled rahulikuks ja rõõmsaks teeb. Loodan, et ka sügis tuleb, mitte mingi ebamäärane ebaaastaaeg.


10 kommentaari:

  1. Löödan koos sinuga aga tõenäoliselt tuleb ikka see viies aastaaeg, see kehv suusailm. Alati on tulnud, kuidas tänavu teisiti. Mul ka see floks Creme the Menthe on aia ehe praegu, ilus ja kõrge.

    VastaKustuta
  2. Fotodelt paistavad taimed küll ilusad veel olevat.
    Ja milline ilus stressipall teil nüüd kodus on.
    Kui ilmad väga hallid on, tuleb külas käia, siis tuleb päike ka lõpuks välja :)

    VastaKustuta
  3. Kui need pallid jääksidki sellisteks !Nii armsad...Meil laseb ilm ikka vahel õues ka tegutseda. Täna näiteks ei sadanud üldse.

    VastaKustuta
  4. Tänane lugemine oli küll väga südantsoojendav. Ma just mõtlesingi, et õige aeg on kassipoeg võtta vastu pimedat sügist, et siis puhub veidi sädemeid õhku. Ilus ja armas on ta teil tõesti. Vurr on väga ilus nimi ka.

    VastaKustuta
  5. Põhja-Eestis Rae vallas Jüri kandis nii palju sadanud mu meelest ei ole kui teie pool. Aedviljad kasvasid peaaegu kõik hästi, kui veel sel nädalavahetusel korjatud ka saab, siis võin kordaläinuks lugeda.

    VastaKustuta
  6. Oksapurusti on väärt ost! Olen mõelnud, et võiks ka olla - saaks kevadel püsikute varred sodiks lasta ja kohe multsiks tagasi peenrale panna. Või siis komposti.
    Vihmast on maa täiesti küllastunud ja tekitab tõelist trotsi- ma ei saa oma hilisemat kartulit kätte.
    Aga muidu on ju veel lilli ja päikesehetkedel liblikaidki! ;)

    VastaKustuta
  7. Stressi vastu aitab hea raamat, kaminatuli ja kassipoeg. Ja teadmine, et järgmiseks nädalavahetusest lubatakse ilusat ilma.:)

    VastaKustuta
  8. Saba-võrdhammas mul tänavu õitsema ei jõua minna :( Sügis tuleb enne peale. Punane neelaja on ikka väert värk, ma söödaks sellist masinat ka hea meelega.
    Ma kahtlustasin, et üks sinult saadud rugosa on `Grootendorst`või olöen ma selle mujalt saanud, inkubaatoris mul, aga punane on. `Pink Blanket`meeldib mulle järjest rohkem nii oma olemise kui õite värvi poolest, pole mingi kriiskaja, hästi armas hoopis.

    Aga see teie triibuline titt on ikka väga nummi. Nii tore kui laps majas.

    VastaKustuta
  9. Oi , milline tita! :) Teil on siis jah seal selline suhete loomise-selgitamise periood. Roosid on armsakesed. Näh, jälle teie vaesekesed saate seda vihma nii palju, meil õnneks üsna parasjagu siis. Pidage vastu, ühel hetkel see lõpeb niikuinii!

    VastaKustuta
  10. Äkki on ainult üks stress ja see tüütab varsti ära.

    VastaKustuta