neljapäev, 26. oktoober 2017

viie päeva pärast on juba november...

...ja aiaoktoobri võib rahumeeli kokku tõmmata. Ei juhtu siin enam midagi olulist. Kui üldse midagi, siis sulab tänaseks sadanud lumi. Selles olen ma üsnagi kindel. Ei tule see tali kohe midagi. Suusad võib veel rahulikult siseruumidesse seina najale jätta.
20, oktoobri öösel olid esimesed miinused ja hommikune hallailu. Enne seda oli ebatavaliselt palju kulda ja karda. Sedavõrd palju, et isegi vihmanädalail paistis päikene. Pilte oleks pidanud tegema aga vihmaga ei taha fotokat välja viia. Vana ja krigisev nagu see on.
Kilpleht oli sel aastal jälle tasemel, seda muidugi kuni esimese miinuseni kahjuks.













Kõik kergeid külmakraade ei karda. Nagu astrid ja krüsanteemid  ja veel mõned.
ilus krookus Crocus pulchellus














taluaiast pärit heleenium, mis on mul ainuke hiline heleeniumite seast, ülejäänud on juba ammu lõpetanud












Üks sedavõrd hiline floks, et igal aastal ei jõuagi täisõitsemiseni. Ka sel aastal mitte. Kunagi ostetud ja mitte õigeks osutunud












Öised miinused (meil ikka läks päeval plussi) hakkasid kiirelt värvilisi lehti maha rookima, mõned hetked suutsin siiski veel jäädvustada.















Viimasel hetkel torkas meile pähe, et saunale võiks tuuletõkkeplaadi ja voodri peale panna. Saigi sedasi ja värvgi selga. Ometi saab nüüd ka sauna suunas fotoka keerata. 











´Dodong `= ´Ullung ` ( pihlakas Sorbus ) ei lähe meie aias mitte sugugi nii punaseks kui tahaks aga ilus on see ka niisugusena. Eriti säras  hallaga aga no kes siis miinusega öösärgis õue jookseb











Kui lehed läinud paistavad mammud veel paremini













harilik valgepöök Carpinus betulus ei anna oma lehti ära enne suurt kevadet. Vaid pruunimaks läheb.












See punane tamm Quercus rubra on oma nime tõesti väärt. Võinuks juba päris suur olla kui metsaloomad seda poleks korduvalt järanud aga õnneks hakkab vintsutustest kosuma ja kasvuhoogu võtma










No ja täna hommikul siis sedaviisi. 















üks on õite õnnelik, endal suu ja silmad lund täis










































Nüüd vist annab lõpuks alla ka ´Pink Grootendorst `













Aiaga on sel aastal ikka nii nagu alati, et üht ja teist oleks veel väga vaja teha ja natuke oleks tahtnud rohkem teha aga on nagu on. Lepin sellega, mille vastu ei saa ja pole veel lõplikult kaotanud lootust, et suure hekiesise peenra viimane pool ka lõigatud saab. 
Kuivatan maapirni. see on ka ainuke variant mismoodi see mulle sisse läheb. Allub kuivatamisele hästi. Juurdlen, et mitu kilo peaks seda olema, et mõned raamatu saaks läbi lugeda. Hambad hakkavad ju lugemise ajal hullusti sügelema vahel.
Hetkel sajab laia jõululund, las sajab. Jõulude ajal ei tarvitse sadada.

5 kommentaari:

  1. Ilus oli, aga otsa sai see värviline. Nüüd hakkab siis lihtsalt ilus :)
    Esimene lumi ega ta jää jah, jõuab veel lõigata ja lehtedega vehelda. Kilpleht on väert tegija, ükskõik kas vee ääres või peenras.

    Saunavärk ... tahaks ka, tahaks ka. Hakkab tegema.

    hea, et mul kuivatusmassinat pole.

    VastaKustuta
  2. Kuivatasin mitu masinatäit õunu ja õunakoori. Need on ka head raamatu kõrvale.:)

    VastaKustuta
  3. KUi ma varem üht postitust vaatasin, murdsin pead, et kas te olete ühest majast 2 teinud või mis värk nende nii paljude punaste seintega on. Ooo, te olete aia kõrvalt ikka palju jõudnud. Aga mis põõsas see saunavaates selline roosaka tooniga on?
    Ei jää muidugi see lumi maha, saab veel aias vähemalt viimased liigutused ära teha

    VastaKustuta
    Vastused
    1. tookord oli jah selline petupilt kus kuur ja saun oleks nagu koos :) põõsas on tiivuline kikkapuu

      Kustuta

  4. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Hương Lâm chuyên dịch vụ thuê máy photocopy tại quận 1 cũng như dịch vụ thuê máy photocopy Nhà Bè và dịch vụ thuê máy photocopy tại quận 2 cũng như dch5 vụ thuê máy photocopy quận 4 uy tín, giá rẻ

    VastaKustuta