laupäev, 1. veebruar 2014

01.02.2014

31. 01. puhus tugev kagutuul, kassid keelduvad juba kolmandat päeva õue minemast. Mustikas sõimab ilma kui aken lahti teha, tõmbab kõrvad ligi pead ja kaob ahju lähedusse. Temperatuur aga liikus tõusvas joones, hilisõhtuks jõudis -9C ni. Kõik kolm on astunud kaminatule kummardajate sekti ja kui kaminas tuld pole siis istuvad lootusrikka pilguga selle ees ja ootavad, mil ometi altaril tuli süüdatakse. Pealelõunal käis kõva raksakas, kurjakuulutav heli ja ma teadsin kohe, mis juhtus. Minu pool aastat puupakust voolitud ja pusitud kauss läks pooleks, no just oleks päris valmis saanud. 

01.02 tuul on keeranud lõunasse ja on veel rajum. Kogu petulumi (härmatis, mi oli maha langenud) on läinud ja pilt on õue vaadates selline nagu oleks sula olnud. Just praegu hakkas korraks isegi lund sadama aga juba sai ka otsa. Termomeeter näitab -7C. 

3 kommentaari:

  1. Valgust on juba niipalju, et ilmatrikid väga enam ei morjenda. Nii täiskäik on kevade poole. Eriti saab sellest aru kuukingi vaadates. Enamusel on juba õievarred välja sirutatud. Jaanuaris nad alles täitsa magasid.

    VastaKustuta
  2. Meil möllutas korralikult terve öö ja päeva takkajärgi. Ma olen rahul külmaga, aga mitte tuulega :( Algul pühiti aed hekkide alla puhtaks, nüüd on paar päeva kribalaid puistanud, lund on vähe. Väga vähe.

    VastaKustuta