laupäev, 10. mai 2014

mai edeneb

Ükskõik kuidas ma ennast ka ei lohutaks, pole ma sellest kuldkingakatastroofist üle saanud :(. Üleeile istutasin need peenrasse, lolli lootust täis, et mine tea. No `Ulla Silkens` on ilmselt ainuke, mis ellu jääb, sest oli potis ninastaadiumis ja külm tema lehtedeni ei pääsenud, paaril on veel mingit rohelist kohta ka aga ülejäänud kolm on ilmselt otsas. Optimist minus ütleb küll, et nii ilus juurestik ja äkki kasvatavad uued lehed aga realistil minus on sedapuhku kõvem hääl.
Aidi blogist leidsin nii suurepärase Oti tehtud sõna nagu  agorood :D Kohe ristsin mõtte oma kapsamaa suur-ogoroodiks
selline maatükk siis, mida traktoriga haritakse, enamasti ja kus on 3 rida põlduba ja ühel real porganit ja punapeeti, kui kapsataimed lõpuks otsustavad kasvama hakata, siis rida erinevaid kapsaid ka (pool maad on must kesa, et mingi maavaheldus oleks) ja metsseakari pole veel oma diagonaali sisse tuhninud :) midagi pole veel üles ka tulnud :D





ja peenema aedvilja uudiskastid väike-ogoroodiks :D (sellest on juba pilt olnud) Kohe selge ja arusaadav, et millisest kohast jutt käib.
Eile panin nii umbes 100 taime potti, alates külvitibudest lõpetades jubedate kuutõverohu juurikatega. See potti panek on vist üldse see kõige ilusam osa peale peenrasse istutamise. Aga kasvukas on triiki täis ja vaja hakata otsast asju välja kolima
kusagil seal rediste vahel on ka tomatitaimed, need saavad omavahel hästi läbi
























Natuke sain ka peenras laamendada, seekord siis võitlesin vanade ja pool peenart enda alla haaranud priimulatega, nende lilladega, mis igas vanemas aias olemas on. Aga siis tuli vihmake ja külaline ja nii see läks. Ahjaa, nüüd on ka minul ööbik kohal aga pääsukesi peale selle ühe lobiseja polegi rohkem näinud ?
Täna niitsin esimest korda, 2/3 jõudsin üle käia, siis tuli äike ühelt poolt. Meie oma oli selline leebe, meeldiva rahuliku vihmaga, ilmselt vaid servakene.

Minu esimene juuno, oivaline juuno Juno magnifica ´Agalik `













Sel aastal suutis kirju püvilille Fritillaria meleagris sort ´Silvi Kihiline ` oma õie lahti teha
no natuke veel ja ongi  :D












Tulpidega on sel aastal tõesti kuidagi nirusti. Ka minul pole kõik looduslikud õitsema läinud, sorditulbid on madalad ja õitsevad vähe ning vales järjekorras. Isegi ´Appeldoorni ` (lõhnab väga kenasti) on kuidagi hõredamalt kui tavaliselt aga eks ma neid olen välja ka rookinud igal aastal.


























Aga mõned on tublid :D
Fosteri tulp T. fosteriana ´Easter Moon ` mis minu meelest ikkagi pole päris õige aga mis siis, kasvab mis mühiseb ja lõhnab täitsa korralikult (mul on uus hobi, tulpide nuusutmine ) :D









kõige müstilisem tulp minu tulpide seas ´Van Eijk `, ma ikka veel imetlen ja imestan











Nooruke ´Märjamaa ` juba õitseb aga kollane munaploom alles kohmitseb ja nii me jälle ploomi ei saa













Uustulnukate kasti on üks nupp tekkinud













Kohustuslik rubriik Tsiili kiusamine :D
harilik kuusk Picea abies ´Hiiumaa ` tulbilehe taustal












ja ´Little Gem ` veel väiksem












minu lemmik alpi elulõng Clematis alpina võtab tuure













väike mandlipuu Prunus tenella lõi õied valla, helendab lausa











Niitmise ajal tulvad teistmoodi pildid
see mütsakas on must mänd Pinus nigra millest Ülo kunagi kogemata purustajaga üle sõitis ja millest vaid üks oksake, kõige väiksem ja alumisem alles jäi. Selle sidus ta toe najala ja kuidagi vaikselt ja salamahti see männike kasvas kuni seda märgati :)








helendavaid põõsaid oleks ilmselt veel vaja, kuusehekk toob need kenasti esile











karvane sirel Syringa villosa ´Aurea ` noored lehed ja peagi on ka sirelite õitsemise aeg käes











soome pihlaka Sorbus x hybrida avanemine












kaks harilikku vahert, kumbki isemoodi  ja kolmas on veel sootuks erinev
























koos vana toompihlakaga












mitu erinevat rohelist, kevad ikkagi :)













4 kommentaari:

  1. Oh, kus on pottide ja potikeste read, meeletu töö.
    Kes Su kuldkingadest otsa sai, järsku saan aidata.
    Karvane sirel on äge:)
    Edeneb ja rohetab jah ja ogarood on ka vägev

    VastaKustuta
  2. Eeee... kes kogu selle köögivilja ära sööb...mina ostsin eile Luigelt neli kurgitaime, samapalju kui eelmisel aastal ja eelmine aasta näitas, et enamik kurke läks kompostikasti...

    VastaKustuta
  3. Vaprad olete.:) Vaatan ja mõtlen, et mina vist nii palju harida ei jaksakski. Pisiaed on pigem niisugune lõbus hobiasi, aga seal vaatab ju puhta laustööpõld vastu.:)

    VastaKustuta