laupäev, 27. detsember 2014

aastalõpu punumised

Jõul läks nagu niuhti, aasta lõpuni pole enam viit päevagi ja 2014 ka läinud ka niuhti. Enda arust punusin terve detsembri aga Köögiata viisi, ette pole nagu midagi näidata (temal tegelikult ikka oli küll ). See heegeldamine on mul nagu uus armuke :D Kuidagi ei saa enam pidama kuigi ka muid plaane mõlgub meeles, pole kirg veel jahtunud ja ...
Et kired saaksid vaibuda, peab teist osapoolt ikka väga läbi ja lõhki tundma aga heegeldamine ei anna ennast sugugi nii kergesti kätte.  Nagu näiteks ümmargused linikud. Ikka kipuvad lainetama ja pärast silu ja pressi ja tärgelda, et enam-vähem normaalseks saada, Ja aru ma ei saa, kas see on neile juba nustrisse kodeeritud (vahel vist on) või olen ma ise loll (sageli olen muidugi ka).
Punane kahe liniku komplekt sai selline















niit on ikka nii punane (jõuluvärk võib ju nii punane olla), et pildistamine osutus lausa keeruliseks. Polnud väga aega ka, pakkimine pressis juba peale.











Kolmanda ümmarguse harutasin poole pealt tagasi, no jälle hakkas lainetama ja mul sai siiber. Otsin välja hoopis lõbusa sarvilise liniku ja sellega polnud enam probleemi. Sai koplekt roheline-punane valge linaga jõululauale.






























ja koos














Pisike Teele sai kaks kaelust, kootud ja heegeldatud. Eks emme saab nüüd katsetada kumb parem on















Kõige põnevam oli muidugi sokkide heegeldamine. Uurides ja otsisdes, et kuidas teha, selgus tõsiasi, meetodeid on palju ja edspidi saab teisigi variante proovida. Kui kudumast ma sokke üldiselt keeldun, siis heegeldada on neid märksa põnevam, kiirem ja kergem veel pealegi.
esimesed :) kirju sokilõng siiski polnud kõige parem valik, edaspidi jään ühevärvilise lõnga juurde. Samas päris lõbusad sokid :)










need sokid ootavad sõpra, kes läbi lubas hüpata :)













Kui ma nüüd selle särgiku, millega ma ühele noorele sugulasele sees olen ka valmis saan, siis olen omadega mäel ja võin uusi asju mõtlema hakata. Mitte enne !

10 kommentaari:

  1. Mul on pea mõtteid täis, aga selle va viitsimisega on endiselt kehvasti, peale jõulusöömaaega vaat et kehvemgi kui varem :). Ilusat aastalõppu!!!

    VastaKustuta
  2. Ma kujutan ette seda punast ja rohelist linikut valgel laudlinal ilmestamaks jõululauda. Väga-väga kihvt! Andsid järgmise aasta jõuludeks hea idee!

    VastaKustuta
  3. Heegeldamine! Juba sõna ise kõlab nagu midagi lahedat. Tulemused on ilusad. veel oleks vaja mõned pitsvarjud ja lambivarjud. Jalavarjud on ju juba olemas :)

    VastaKustuta
  4. Väga vahvad tööd, eriti just need siiruviirulised sokid! Küll Sa oled ikka usin olnud.

    VastaKustuta
  5. Võimas! Sinu suur heegeltöödekuhi ei anna minu pisi-tegemistega mitte võrreldagi ju. Ma teeks sellist laadungit vist kolm aastat...
    ja need kirjud sokid on väga vahvad ja lõbusad!

    VastaKustuta
  6. heegeldamine on üks neid töid, mille juurest mina ennast mistahes ettekäändel vaikselt minema heegeldan :). kududa ma veel võin (umbes 1 sirge salli kümmeaastaku jooksul), aga heegeldamine ja triikimine.... tänan, ei! :)

    VastaKustuta
  7. Heegeldusi vaatan alati huviga, sest ise seda kunsti väga ei valda. Ilusad.:)

    VastaKustuta
  8. Kuidas te küll jôuate nii palju näputööd teha, minu selline tegevus jääb vähemalt kümne aasta taha. Kui lapsed väikesed olid, tegin kôik riided ise, sai ômmeldud, kootud, heegeldatud jne. Sain siis vist küllastuse.

    VastaKustuta
  9. aga kui ilus uks! ja uksepiidad! ja toolid!
    :)

    VastaKustuta