neljapäev, 28. jaanuar 2016

oikumeeniline paganlus

Selline võiks olla meie koduse usu nimi. Kuigi kristlased, usume me veel miljonisse asja. Nii sellistesse, mis käega katsutavad ja meeltega tajutavad kui sellistesse, mida kuidagi katsuda ega tajuda ei saa. Mina isiklikult olen veel ka seda usku nagu ühe vana sõbra isa oli, et kõik mis on kahtlane, on kas kassiraisk või tuulekurat. Mõnikord. Ja mõnikord võin uskuda ka sõnajalaõit ning aiahaldjaid. Eks usk ongi sedavõrd isiklik ja intiimne, et seda alati ära seletama ei peagi. Peamine, et hing oleks rahul ja südametunnistus puhas. Väga kõvasti usun ma sõprade heasse energiasse ja aususesse ja...oh veel paljudesse headesse asjadesse. Sestap tahtsingi oma laeriputise tegemise juurde teatud inimesi kaasata aga kahjuks inimesed mõtlevad ja jumalad juhivad. Päris nii kui lootsin lihtsalt ei saanud. Aga on veel võimalus see tähtis objekt parematel aegadel ühiselt sisse õnnistada. 
Et vana riputis oli nii moraalselt kui füüsiliselt väsinud, oli viimane aeg uuele mõtlema hakata. Kildhaaval said materjalid kokku korjatud ja idee hakkas kujunema.
Materejalid, tõsi see köielaadne nöör ei sobinud aga puit läks kõik loosi, natuke meie hobukastanit ja natuke Emme Leppermanni ja veel midagi











Tasapisi hakkas looma, kettad olidki minu teha ja siis tuli mul kuldaväärt mõte, et ketaste sisse võiks osavnäpud natuke vitraaži teha












Selleks kenaks ühiseks ettevõtmiseks laekusid Anni ja Aidi. Anni lõikas ja lihvis ja sobitas, Ülo proovis tinutamise ära. Aidi luges loitsuraamatut ja annetas oma ehtekotist ühte ja teist. Oli väga armas laupäev keset talvist jaanuari.










Ja täna siis lõpuks panime selle edevuse- ja maagiaasja kokku. Pildistada on sellist riputist väga raske ja päris õiges laes poleks seda lagi välja kannatanud (näitamist ma mõtlen :P ). Seega pildid on nagu on. Kes tahab kogu ilu näha peab kohale tulema. Aga rahul olen ma väga. Täitsa ilus asi tuli.
Paat ja leht on Ülo viimistletud.














siit näeb natuke paremini vitraaže, mis on ikka väga nummid :)



































Seega üks paljudest projektidest jälle valmis. Plusskraadid lasid natuke väikeseid punaseid karpe tekitada. Ja ilusaid laudu on välja valitud. Kudumheegeldis edeneb kuigi kuldsetest liivadest kipub kujunema emamesilase kostüüm. Siis veel üks puutaldrik töös. Loomulikult vajab edendamist EPP ja üks pöörane idee tabas mind veel, üleeile. Kaunis kevad viibi veel.


11 kommentaari:

  1. Pagana kahju, et ma tulla ei saanud, aga seda viga saab alati parandada. Klaas on ilus, kui päike peale paistab, siis isegi pisut nõiduslik. Ja see riputis sobib teiega imehästi kokku.
    Mul on tunne, et Sa ei pääsegi tänavu neist põnevatest tegemistest, üks hull idee ajab teist taga. Jätaks õige selle suve üldse vahele? :D

    VastaKustuta
  2. Ma viimasel ajal lausa kadestan inimesi, kellel ideid pudeneb nagu oavarrest. Heas mõttes kadestan :D. Aga ju mul endal ongi tervekssaamise ja akulaadimise periood, mil midagi uut ei sünni.

    VastaKustuta
  3. Väga vahva maagiline riputis! Ja küll on ikka tore, et Sul nii palju vahvaid ideid on. Jõudu nende elluviimisel, meie naudime. Ja tegelikult olen kade ka, et ei saa ise kaasa lüüa, sest olen nii kaugel ja kogu aeg on nii kiire.

    VastaKustuta
  4. On ikka loomingut inimestesse paigutatud. Mina tegelen iga päev nii maiste asjadega, et muuks energiat vist enam ei jätkugi. Kui ajad soojemaks lähevad, ehk siis.

    VastaKustuta
  5. See ilus asi tahab päikest saada, ma kujutan ette kui ägedaid värvivarje see seinale heidab.:)
    Mina pole veel talveunest päriselt ärganud, aga juba hakkab looma. Hea tunne kui jaanuar möödas.

    VastaKustuta
  6. appi kui lahe vigur. Meil on ka lagi igasugust mudru täis riputatud aga no kuhu sa neid asju mujale ikka paned

    VastaKustuta
  7. Nunnu, sest klaas on ilus ja puit on klassika. Lase aga ideedel päikese kätte tulla!

    VastaKustuta
  8. Nunnu, sest klaas on ilus ja puit on klassika. Lase aga ideedel päikese kätte tulla!

    VastaKustuta
  9. ohoo! mu meelest pole seal edevuse haisugi, aga maagiat, ilu ja armastust küll. on asju, milles ma tahaks su juurde kooli tulla :)

    VastaKustuta