pühapäev, 3. jaanuar 2016

uue aasta kolmandamal päeval...

...sadas rohkem lund maha kui kahel eelmisel talvel. Sadas rohkem kui ennustuste järgi loota võis. Tekike on aial peal ja kui isegi nüüd tuleb see lubatud pakane, on üsna ok. Aga hommikune tihe ja peenike lumi tuiskas katustelt alla ja see peaks hoopis peatset sula tähendama. Võta siis kinni, mis tuleb. Eks ole näha.






























Õnneks olen ära õppinud, et muretsemine aia pärast sügisest kevadeni midagi ei muuda ja nii olengi täiesti rahulikult võtnud. Aed puhkab. Aednik puhkab. Kõik õrnukesed, pirtsakad, ülinõudlikud ja meie kliimasse mittekohased taimed olen ma ise aeda tassinud ja kui need meie oludes kasvada ei suuda, on see muidugi nukker aga siiski paratamatus ja seda, et peab õppima paratamatusega leppima, õpetas meile juba keskastme koolis üks imetore inglise keele õpetaja. 
Eelmise aasta lõpp läks nii kiireks kätte, et aasta kokkuvõte tegemata jäigi ja nüüd on sedasi, et kes vana asja meenutab, sel teadagi mis... :D Ilus oli see 2015 aga mul on tugev tunne, et 2016 tuleb veel huvitavam ja ilusam. Ja kõik ennustused ja horoskoobid lubavad mingil moel murrangulist, just minus endas. Eks vaatame siis.
Eile käisime Anni juures. Tema pesa ümberkorraldused ja veel üht-teist vajasid üle vaatamist ja muidugi oli meil plaanis ka igasugune nõidumine, ennustamine ja muu selline värk :D Aasta ennustus taro kaardiga ja maalidega. Ja eriti tore oli õnnetina valamine, sest seda ma polnud juba sügavast lapsepõlvest saati teinud. 
valu näeb välja selline :) paistab, et selle aasta taimeks saab paju, pisike delfiinilaps on igati hea ja see kolmas on veel lahti seletamata vigur :)












Ja täiesti märkamatult ja sujuvalt sain ma ühe Anni maali omanikuks. Selle maaliga on sedasi, et siia sisse on maalitud hea ja helge tuju.
vaatan mina selle poole ja tunnen täiesti füüsiliselt kui ilus elu tegelikult on ja kui hea on sellest aru saada. Ja kui oivaline, et on selliseid inimesi, kes väge valdavad.












Ja külalised käivad. Sellisel talvisel rahuajal kui pole ju tegelikult kiiret, on see eriti tore. Ja terve virn head lugemisvara ootab :) Ilusasti on see aasta alanud ja ilusasti peab see ka edasi minema. Soovin seda ka kõigile oma armsatele inimestele.

6 kommentaari:

  1. Lumi, jah, meil ka siin. Valgem, pehmem, soojem tunne :)
    See kivikimalane sobib teile suurepäraselt, eriti just sellepärast, et Sa lille enne ära tundsid, kui ma öelda jõudsin :D

    VastaKustuta
  2. Praegu tuli see lumi küll üsna tellimise peale, katab kõik õrnukesed enne pärispakaseid sooja tekiga. Kaunist jätkuvat!:)

    VastaKustuta
  3. Ai, millised huvitavad vallatused kohe aasta algul :)
    Muidugi ei tasu muretseda selle pärast, mille muutmine meie võimuses pole.
    Tänane lumi on aga aiale ja inimestele õnnistuseks.

    VastaKustuta
  4. Imeilus maal, hea tuju on kohe kaugele näha!

    VastaKustuta
  5. No näed, nüüd võidki lumes tantsida ja puha :)

    VastaKustuta
  6. Lumes on ka hea püherdada, saunalavalt tulles ja niisama! :P

    VastaKustuta