kolmapäev, 1. märts 2017

1. märts kõlab juba peaaegu nagu kevad

Veebruari teine pool kandis lõpuni oma märtsimaski välja. Ikka plussi ja miinust, vihma ja nõrka lund, lühiajalisi tormihoogusid ja tuulevaikust, udugi pakkus. Viimase päeva  temperatuuri tõstis lausa +8 peale. Tuul meie lagedatel põldudel puhus üsna kurjasti ja ões olla polnud mingi lust. Tänane ennelõuna pakkus palju mõnusamat äraolemist. Küll vaid +6 aga peaaegu tuuletu. Peale selle tuli aga vihm, mis võiks nüüd selle juba ei tea mitmenda keltsa ära sulatada.
Otsisin minagi kevade märke nagu kõik aiainimesed aga vaatamata taas pea olematule talvele ei leidnud midagi ootamatult varajast. 
Peenrad on märjad ja osaliselt lausa vesised. ei saa astuda ega istuda. Sinilollikesi veel ei olnud, ega pidanudki. igaastased esimesed varajased olid. Lumikellukesi ei olnud, krookuste lehotsi oli. Puud veel lehte minema ei hakanud aga linnukesed laulsid küll täiel rinnal, Oli selline tunne, et kohe, kohe vutrsatab lõoke taevasse ja hakkab lõõritama.
lumekupp tügib














ja amuuri adoonis muidugi ka














Praegu vist ongi kõige mannetum aiaaeg. Mis võiks veel ilu pakkuda, on nende vähestegi lumedega vastu maad vajutatud. Ikka peab tõdema, et kui poleks okaspuid...
´Hiiumaata ` poleks elu midagi väärt














...kui ei oleks eriti vastupidavaid kõrrelisi nagu amuuri siidpööris...















...toredaid värviliste võrsetega kontpuid...















...siis polekski nagu midagi peale suure kevadeootuse. Tegelikult oleks täna juba hea meelega sealt jätkanud kuhu sügisel pooleli jäi aga meie savikad maad. Ei kannata need praegu kõndimist.
Eks tuleb nüüd juba ülehelikiirusel hakata oma käsitööprojekte kokku tõmbama ja vaimu valmis seadma. Varsti läheb lahti 💚

7 kommentaari:

  1. Kõik lainetab, terve päeva kallas. Lilled on uppunud.

    VastaKustuta
  2. Hoolimata sõredast mullast, on ka meie peenardel mülgas. Imestlen püsikute vastupidavust. Saavad 5 kuud vihma, rahet, lund, pakast, tormi jne ning tõusevad kevadel mullast nagu poleks midagi olnud. See tali oli eriti heitlik.

    VastaKustuta
  3. Arvan, et tänaseks on ka meil mülgas, eile kallas lõunast saadik vihma. Hea, et töölepääsemiseks vajalikud alad kõik sillutatud on.

    VastaKustuta
  4. Ma ei tea, vesi keltsa peal on äkki ok? Maa külmunud ja siis ei pääse taimed ligunema? Ei tea, ei tea.
    Toredad otsakesed juba.

    VastaKustuta
  5. Kadedaks ajate oma otste ja oksakestega! Kibelen maale, et näha omi sõbrakesi...

    VastaKustuta
  6. Ei mingeid lumekuppe veel ega amuuri adoonist ja kontrollin iga päev! Kuigi kevad tuleb silmnähtavalt.

    VastaKustuta