teisipäev, 7. märts 2017

ei läinud aastatki

No tegelikult ikka läks ja enamgi veel kui alguseks lugeda hetke, mil 3 ketast kettamaailmast meie tarre sattusid.  Idee, mida nendega teha tuli mul kaunis kiiresti, lauake. Korruseline ja mandalaga,  Aga ega see kui eidel tuleb idee on ju alles algus, Taat peab asjad tehniliselt paika panema. Selline loov peretöö või nii. Ja taadil läks ka aega. Põhimõtteline lahendus oli eelmiseks kevadeks olemas kuid alanud oli juba aiahooaeg. Sel talvel polnud taadil jälle aega enne kui jaanuaripuhkuse ajal. Mandala idee oli mul olemas ent sellist kannatust, et see graafiliselt paika panna mul lihtsalt ei ole. Kõik need arvutamised ja puha. Taadil on. Tema on kõva joonestaja ka.
Värvimine oli jälle minu töö. Kasutasin eesti rahvuslike mustrite motiive ja kui Anni ütles, et see on nagu vanaema kootud kinnas, oli päris hea meel. Midagi sellist ma tahtsingi.











Need on vabakäeliselt joonistatud alumised kettad. Kahjuks ei saanud ma päris seda tooni rohelist nagu ette kujutasin. Erinevad tooted ja tootjad teevad erinevaid värve. 











Selline see lauake siis põhimõtteliselt saab olema. Ülo pole veel detaile omavahel kinnitanud ja võimalik, et midagi natuke nihkub. Ja kui nüüd sellele veel rattad ratataa ka alla saaks. Taat natuke punnib vastu aga ehk suudan ikka ära moosida.  Iseenesest üsna ebapraktiline ja sugugi mitte tarviline ese. Aga kõik toredad asjad kipuvadki natuke mõttetud olema. Selles ongi see mängu ilu. 

12 kommentaari:

  1. vaat kus vahepala :) Kiitus tegijale!

    VastaKustuta
  2. Seda ülemist ketast peab ainult ühe silmaga vaatama. Kui kahega vaadata, hakkab keerlema.:)

    VastaKustuta
  3. Väga vahva!Sinul neid ideid jagub.

    VastaKustuta
  4. Väga vägevad mustrid on, ootame põnevusega lõpptulemust :)

    VastaKustuta
  5. See ülemine ketas on jah pisut rahutu... Aga kokkuvõtteks igavesti äge :)

    VastaKustuta
  6. See kolmekordne lauake on mulle kohe südame järgi :)

    VastaKustuta
  7. Väga lahe ja väga kaunis! Ega see mind eriti imestama ei pane, sest tean, et oled Kunstnik! Imetlemapanevad Su tegemised küll alati. :)

    VastaKustuta
  8. Parimad teosed vajavadki loomingulist küpsemist- selline on meie Paikäe moto. Igastahes ilusad!

    VastaKustuta