reede, 7. aprill 2017

tervis nõuab ohvreid

Ja veel milliseid !. Keset ilusat kevadpäeva, mis tuulevaikne ja ikka veel peaaegu päikeseline ( näen kuidas kontorirottide näed irvele kisuvad), pean ma oma riistad nurka viskama ja hakkama mulda küünte alt välja rookima. Ega muidu ei roogikski nii  põhjalikult aga kuna infolehel on nõue, et küünelakk või geelküüned tuleb eemaldada, siis loogiline, et hakkavad küünealuseid vaatama. Pean ma õnnetu nimelt kõrvakliinikusse uneuuringule minema. Lisaks enda põhjalikule küürimisele (ja ka sobiva nõutud garderoobi valimisele) lisaks pakkima kokku pool varandust. sussid ja söögi ja vee. Potile saab ilmselt maja kulul, sest seda pole palutud kaasa võtta. Kell 22.00 kustutatakse tuled ja siis vahi lage või seina või mida iganes. Mõtlen juba mitu päeva, et kas palat on tänavapoolne või ei ja kui on, siis kas tänavalatern annaks nii palju valgust, et saaks ristsõnu lahendada, sest 22-7.30 on minu jaoks ikka täiesti mõeldamatu uneaeg. Aga tuleb üle elada, ehk on sellest mingit kasu ka. Enne seda tuli veel ka Raja pargis unekabinetis käia. Noor ja kena inimene küsis, et mis mind vaevab. Vastasin täitsa ausalt, et tegelikult ei vaeva mind isiklikult mitte miski. Teisi vaevab. Ta muutus palju rõõmsamaks, vist. 
Ja nii polegi aiast aega kirjutada. Vaatamata sellele, et esimene aialill on kohal. Sibulik. Suvine märtsikelluke. Leucojum aestivum. Ma olin kuulnud küll sellest imeteost aga ei osanud päris tõsiselt asja võtta. Et, mis suvine märtsikelluke. Ju see mingi rahvapärane nimi millelegi on. aga ei ole. Ongi selline olemas. sain eile Teresalt kingiks. Tartu turul olla müüdud. natuke õnnetu ja välja veninud aga tõotab sellest üks vahva lill tulla.


































Ja veel sain rikkamaks kahe orhdeelise võrra. Tõsi üks on Ülo jagu aga kuna ta ei tea milline ja mina ka ei tea, siis pole väga vahet. Kati tõi.
taivani virvekäpp Pleione formosana on ilmselgelt toataim ja sellega peaks hakkama saama












harilik mikaadolill ´Alba ´ Bletilla striata võik s olla peaaegu aiataim aga üldiselt on ebaõnnestunud katsetest vaid kuulda olnud. Jääb ka taotaimeks aga selle talvitamine nõuab ühe piisavalt jaheda nurga leidmist. Siiski olgem lootusrikkad.









Ja nüüd õhtueineks võikusid tegema. Võeh !!!!!!

7 kommentaari:

  1. Loodetavasti tõesti , nagu kirjutad, on kasu, sellest seal olemisest. Hmm, et see öörahu siis nii vara algab, vat ei teagi kuidas haiglates see kord on. Uuekesed on tõesti armsad. Ja peatset kojujõudmist.

    VastaKustuta
  2. Teatan ametlikult, et ei mingeid irveid :) ja üldse parem unesid uurida aprillis kui mais, mõtle ise :D

    Mobladel peaks taskulamp olema, saad teki all ristsõnu lahendada või sudokusid, :) aga pigem soovin edulist lambalugemist, et nad saaksid siis su uned uuritud. Kuidas muidu need teised ... :)

    VastaKustuta
  3. ega muud kohe oskagi soovida kui kauneid unesid! :)
    Ja eks see natuke ikka lohutab küll, et Sa seal tagumik taevapoole peenarde vahel ei saa toimetada, sest meie (kontorototid, nagu tabavalt nimetasid) peame tagumiku toolil hoidma nii 40 tundi nädalas. Aga tegelikult. Käi ära ja vast saab siis mure lahenduse, see teiste oma. :)

    VastaKustuta
  4. käidud, magatud! :) tulemuseks CPAP aparaat, mis on üsnagi tüütu. alternatiiv pidada olema didžeriduu mängimine... :) äkki abiks?

    VastaKustuta
  5. Oot, aga kuidas need küüned asjasse puutuvad? Näpu otsa käivad mingid indikaatorid ja küünelakk segab või? Imelik.

    VastaKustuta
  6. Haiglas pole midagi jubedamat ja piinavamat kui need pikad, pimedad, unetud ööd.
    Loodetavasti oled Sa nüüdseks juba pääsenud.
    Lakita tundsid end ilmselt kui alasti :D

    VastaKustuta
  7. Und peaks ideaalis kontrollitama kodus, sest võõras kohas ei saa paljud inimesed hästi magada. On võõras ümbrus, võõrad helid või nende puudumine.

    VastaKustuta