teisipäev, 13. juuni 2017

ilm ja aedleja

See on mul ammu selge, et hooajal ei kuulata mitte ilmateadet vaid vaadatakse hommikul aknast välja ja kohe on selge pilt. Kas on kuiv või sajab. Muud võimalust nagu polegi. Tegelikult ikka on küll. On täitsa võimalik, et nagu ei saja ja ometi pole ka nagu kuiv. Täna oli siis sedasi, et eilsest vihmast oli aed nii märg, et varahommikukl sinna asja polnud. Ilm iseenesest oli üsnagi paljutõotav. Kui olin juba enam-vähem ärganud, panin supikondid keema ja läksin aiaringile. Ikka fotokaga. Juba esimese veerandi peal hakkas tibama. Ma kohe tuppa ei jooksnud, peitsin fotoka põue ja jalutasin edasi. Tuppa jõudes vahetasin esimese komplekti riideid kuivade vastu. Laadisin pildid arvutisse. Eriti tähtis oli saada pilti rodo ´Edith Bosley `
see meeldib mulle juba palju rohkem kui need roosade bantikutega sordid




























Ka paar heitlehist Lighti on ennast liigutama hakanud.
´Orange Light `














´Yellow Light `














Dianthus ´la Bourboule `

jah, nelkide aeg hakkab kätte jõudma.












Selle ajaga oli vihmasabin ammu lõppenud ja võis taas aeda siirduda, lootuses, et saab ehk natukenegi midagigi ära teha. Vaevalt paar ruutmeetrit läbi siblinud evakueerun, sest suur must pilv kihutab mu poole. Sellisest head loota pole. Esimesed piisad on jämedad ja rasked. Jõuan peaaegu kuivalt tuppa. Ja just täpselt sel hetkel õieti veel mittealanud vihm lõpeb. Uuesti käru vajaliku kolaga sleppi ja aeda. Vaevalt paika asetanud põlvekaitsmed kui mind tabab paduhoog ja seda ilma igasuguse eelneva hoiatuseta. Toas vahetan teie komplekti riideid kuivade vastu.
Loomulikult lõpeb vihm üsna kohe. Viskan juba käsile võetud väikese korrastustöö nurka ja sööstan aeda. 
Veel paar ruutmeetrit ja siis tuleb lambist selline valing, et.... Lähen tuppa ja vahetan riided kuivade vastu. Kallan kärust vee välja. Võtan peotäie rosinaid närvide rahustamiseks, teen arvutis 2 ringi mahjongi ja vaatan, mis FB-s sünnib. midagi ei sünni. Selge, kõigil teistel on ilus ilm. Õues paistab ka minul hetkel päikene. Torman aeda. torman tagasi. Kombineerin neljanda komplekti kuivi riideid, sest sobivad hakkavad otsa saama. Valan emotsioonid blogisse. Ja taas särab päikene. Lähen. Lootuses, et esimene riidekomplekt selleks ajaks ära kuivab kui ma seda vajan.

8 kommentaari:

  1. Teame, teame. Mul läks puidu sorteerimine pers...

    VastaKustuta
  2. Teame, teame. Mul läks puidu sorteerimine pers...

    VastaKustuta
  3. Mul pole kaugele minna, jõuab kohe katuse alla, aga erilise laiskuse puhul aitavad mul karvikud ilma määrata. Kui kass on märg, siis sajab.:)

    VastaKustuta
  4. Meil siin tuustikute ümber- ja väljakaevamine. Kui vihm üle läks ja õue tagasi saime, siis olid istutusaugud triiki vett täis:) Selleks ajaks kui vesi oli ära imbunud tuli uus sahmakas. Oleme uue stardi ootel.

    VastaKustuta
  5. Kõik selle pärast, et heegeldasid bikiine ja mitte kummiülikonda :D
    Meil sadas täna rohkem piserdamise moodi paar korda, peamiselt ikka päikesepaiste
    Rodod on ikka tõesti ilusad

    VastaKustuta
  6. Meil oli hommikuks kõik läbi leotatud ja õhtul kella kuue paiku hakkas uuesti seenekat tulema. Täna paistab taevas küll selge olevat, aga puuladvad kõiguvad päris korralikult.

    VastaKustuta
  7. Ega see vihm veel halba ei tee, mai oli ju põuane. Aga nädalavahetus võiks küll ikka kuiv tulla! ;)

    VastaKustuta