reede, 29. september 2017

jee, Sügis on kohal

Taas on Sügis, on Sügis on sügis on... Armastan seda aastaaega enim ja iga aastaga aina rohkem. Sügis lihtsalt on nii ilus. Sel aastal muidugi veel need imeilusad päikeseilmad lisaks. Värvid hakkavad tulema kuigi valdavaks on ikka veel roheline. Ja õitsejaid on ka veel. 
meil pole nii punast vahert kunagi olnud














Lurslilled, päevakübarad, tonditupik ´Vivid `, alpikannid, astrid. Kõik hilised astrid sel aastal kahjuks jälle õitsemiseni ei jõua. Osad kukeharjad on lõpetanud aga paljud jätkavad rõõmsalt ilutsemist. Krüsanteemid, hilised käokingad,










Floks ´Eden`s Smile ` on ennast õitsema unustanud. Alustas augusti keskel




























loomulikult sügislilled, eriti need nimetud kaasavaraks saadud, mis aina paljunevad ja ennast laiali jagavad












mõni oskab olla ilus kogu hooaja vältel, lehed on ilusad, õitsemine õrn ja ülimeeldiv ja sügisene olek võrratu - korea kitseenelas Aruncus aethusifolius 











Päikene käib juba üsna madalalt ja paistab kõrreliste pähikuisse.

kastik ´Overdam `











juus stepirohi














võrgutajaid liigub ringi ja väga palju















On vilju 















Eile õhtu niitmise ajall pudenes ilmselt ussuuri pirnipuult mulle kraesse üks herimumm. Esimene torge oli selline õrnaspoolne . esiotsa arvasin, et mingi okas ja lihtsalt pühkisin hooletu käega. Teine sutsakas oli juba tõsine. Kiunatasin. Valus oli ja õhtul olin varakult unine. vist tänu herimummile magasin pea 8 tundi jutti ja hommikul ärkasin valutava ning kangekaelsena. Kohe ei tulnud meelde, et juhtus tööõnnetus ja ehmatasin. Et no mis nüüd veel. Siis meenus. praeuseks olen juba tugeva sügeluse faasis ja võin rahulikult õue hullama minna.

Vurrul läheb hästi. Ilmselt ta tõesti mitte ei võtnud ainult päikesevanni vaid ka paljundas ennast. Kuidas muidu seletada tema viibimist umbes kolmes kohas korraga. Vanakesed juba isegi mingil moel mängivad. vähemalt vaatavad nad suuril ja imestunud silmil seda väikest ringilendavat tuuseldist. Susisemist tuleb ka ette aga mina ka susuiseks ja annaks käpaga pähe kui mind täiesti alatult sabast hammustataks. Või kintsust. või riputaks kaelas kõvas kahekäpakallis. 




Lähen aeda vaikusesse. Sellist vaikust on ainult sügiseti kui suuremad põllutööd ümbruses on lõppenud, tuult ei ole ja eriti vaikne on siis kui veel ka udutab. Täna ei ududa. Aga neid sooja oktoobri lõppu tõotavaid udusid on olnud ohtrasti. Öökülma pole meil veel olnud. Ka tänane öö läks ilma mööda kuigi temperatuur oli alla +5. Täna tuleb ka kõrvitsad ära päästa, sest iial ei või teada kuna Togrami Hallavana läbi põikab.

7 kommentaari:

  1. Meil oli täna autoaken jääs, aga aed teeb sellise näo, nagu poleks midagi olnud. Jah, ega sest esimesest vahel muidu sotti ei saagi kui et ühes kohas on noor sõnajala leht krussi tõmbunud ja teises kohas mõni õrnem hosta läbipaistvaks muutunud. Aga värvid, värvid, jah neid juba on täitsa palju. Vahtrad, tammed, kased...Ilus.:)

    VastaKustuta
  2. autoaken läheb jäässe juba + 0-ga :) ehk siis päriselt veel ei olnud seda miinust

    VastaKustuta
  3. Sügis on mõnus ja eriti mõnus oleks siis, kui ma suudaks end nii palju pidurada, et septembri alguseks ära lõopetada aiatööd. Noh et jõuaks metsa ja rappa ja külla ja ...
    Päev ju nii lühike.

    Väga toredasti teil see sabasthammustaja ajastatud. Titt majas on õnnistuseks, lööb elu käima :)

    VastaKustuta
  4. Togrami Hallavana :D ;D

    Nii tore, see mees elab interneti avarustes oma elu juba.

    Sügis on kaunis aeg, eriti see viimane nädal ja veidi rohkem. Nautigem. Külmaõrnasid kõrvitsaid peaks ilmselt päästma küll, samas kui nüüd ikka nagu natuke soojemaks öid lubab venitada.

    VastaKustuta
  5. Ilus ja värviline sul seal Tagatalus ja armas üleni võrgutatud puuke püüab kohe pilku.Minagi olen hakanud sügist armastama,see vist vanadusest.
    Varem ma lausa vihkasin sügist,tööl käies olin ju pimedast pimedani ära ja nädalavahetus möödus toimetamise tähe all ja ei jõudnud sügise ilu nautida.
    Praeguste päikseliste päevadega on sügis ikka võrratu oma värvikirevuses.

    VastaKustuta
  6. Sügisel on isegi somnustel ja vihmastel päevadel oma võlu :) rääkimata leegitsevates värvidest, mis paistavad kaugele üle aia. Superaeg

    VastaKustuta
  7. Leegitsev ja lõõskav on see sügis ja toredad on need pildid, mis annavad ainest unistustele- lõõskavate lehtedega pihlakas ja leegitsev Korea vaher.Need peab omale saama!

    VastaKustuta