reede, 2. mai 2014

02.05.2014

Mul puudub täielikult võime süsteemselt ilma jälgida ja kirja panna. Aprilli kuumalaine kestusest pole mul enam õrna aimugi. Nädal ikka oli ma arvan. Päevased temperatuurid +20-22 C aga külmad ööd. esialgu isegi -5 C, tasapisi küll pluss poolele liikudes, volbriöö +4 C oligi vist kõige soojem öö enne ilma külmaks minekut. 1.mai tegi tõelise kingitusega, peaaegu läbi päeva kestva vihmasajuga. Põud oli juba kriitilist piiri ületamas. Tänaseks elik 2. maiks on kõik aiaasukad võtnud topeltmõõtmed, kask on lehes, vahtrad sumisevad juba mitu päeva ja muru hakkab niitmist vajama. Kui siiani tundus, et teist korda meie maal elamise ajal hakkab kirss 3. maiks elik Ülo sünnipäevaks õitsema, siis külmaks keeranud ilm hoiab selle ilmselt ära. Tulpe mida mõtteliselt kallile kinkida aga juba jagub. 

4 kommentaari:

  1. Eile õhtul kui magama minnes aknast selget taevast nägin, kartsin küll et läheb väga külmaks aga tegelikult oli ainult pool miinuskraadi öösel. Ja aed on tõesti poole lopsakamaks muutunud eilse vihmaga.

    VastaKustuta
  2. Vesi on tõega imet teinud, aed on saanud poole suuremaks ja värvilisemaks.
    Kuuma oli 9 päeva :D

    VastaKustuta
  3. Vihmal on veel mingi vägi lisaks niiskusvajaduse rahuldamisele.Lahutasin peaja priimula osadeks, sest ta oli vale koha peal ja ka liiga tihe. Istutasin jupid eraldi ja need olid hoolimata kastmisest endiselt halvas seisus. Kui eile paar tundi sadanud oli, siis sattusin peajast invaliidikarjast mööda minema ja suu jäi täitsa lahti - nad olid oma "suled" kõik kohevile ajanud, viiendiku võrra suuremaks sirgunud ja äärmiselt elusad.

    VastaKustuta
  4. Sademed seovad endaga õhulämmastikku ja muid seal leiduvad keemilisi elemente, mida taimed omastavad ahvikiirusega, hoopis paremini kui kunstväetisi. Seepärast räägitaksegi, et kevadine lumi on aiaväetis.

    VastaKustuta