neljapäev, 26. juuni 2014

Peedimäe Perenaine...

...on üks neid inimesi, kes lihtsalt ära teevad. Et Ülol oli tegelikult kiire, siis pidime tegema lühikese ja viisaka visiidi aga unustasime ennast tundideks. On vast sellel aial pinnavorme ja potensiaali aga selleks, et selline koht endale elamiseks ja aedlemiseks üles leida peab olema Tsiil :D
Esimese asjana armusin ära tammealustesse kalmiatesse. Nimesid ma loomulikult ei mäleta :( aga ilusad on


























Nagu ikka aedades ringi käies ununeb fotokas sageli rinnale rippu ja pildistamise asemel kuulan ma kõrvad laiali  ja silmad suured peas aedniku juttu. Õnneks on normaalsetel inimestel erinevalt minust aedades ka istumiskohad ja siis jääb mahti ka mõni pilt teha.
Imearmas mägisibulamägi võlus mu õe sedavõrd ära, et nüüd ta otsib kodus arvutist mägisibulaid, peab plaani kust kive saaks ja koha valisime selleks mänguks talle ka juba ära. Mina jälle leidsin, et mägisibulad on ikka erinevad küll kui need hästi valida ja seega võiks neid natuke juurde hamsterdada, seda enam, et minu uus kiviktaimla osa on suures taimenäljas. Ükskord, kunagi, eksole.













Ja selle mäe otsas kasvas mänd ilma milleta ma ilmselt kaua hinges ei püsi :D hariliku männi P. sylvestris sort ´Doone Vally `. Pilte olen sellest vaadanud küll aga silmast silma kohtumine on hoopis midagi muud. Nii udunummi männi ma lihtsalt pean saama.
Peedimäe pärl ja tõeline ime, perenaisele puusani ulatuv ja meetrise läbimõõduga verev kurereha Geranium sanguineum ´Alba ` on kuulsa lõunalohu serval ja paistab igatepidi kätte. Millisel müstilisel moel on see taim just selline jäägu perenaise saladuseks. (võin sosinal öelda, et ega ta ise ka täpselt ei tea aga ju see suurest armastusest on, nii ta arvab )













seal üleval see suurim mätas, jumal milline vorm












Ja muidugi kuulus Lõunalohk, nii ühelt kui teiselt poolt. Super, kuigi perenaine ise tõmbas kulmu kipra ja huuled torusse ja porises vaikselt, et ikka pole see päris see ja too päris too. Mulle meeldis nende värviliste toolide peal istuda, isegi maantemüra ei häirinud mind (kusjuures mul on väga tundlikud ja ülima vaikusega harjunud kõrvad).







































Vahvaid nurki ja taimi oli veelgi. Need suured kobarpead ja väga vitaalne virgiinia lumepuu näiteks. Ja siis veel need väga kaalukad ja ülimahukad okaspuupiiblid :D Sellised raamatud on tervistkahjustavad :D Väga kiiresti leidsin omale uue huviobjekti, mida jahtima hakata. Oeh !
Lühidalt, oli väga armas õhtupoolik koos võluva perenaisega, tema armastusega rajatud aiaga ja mõne eluliselt olulise hamsterdusega. Tänud, Tsiil :D

5 kommentaari:

  1. Jah, aedasid võib teha, kuid asja juurde kuulub kindlasti see, et neid vahepeal ka vaatamas käiakse. See on üks tore komme.:)

    VastaKustuta
  2. Mul unus minu tulitav turi, mille ma eelmisel õhtul suutsin tekitada ja peavalu oli ka nagu pühitud. Mul polnud õrna aimugi, et teil kiire on :) ja väga hea, ma nautisin seltskonda ikka väga :) Igasugused taimed said kiita ja kehitasid end kohe ilusamaks ja mina sain Ülolt mõne nipi ja oli kohe üks ütlemata mõnus õhtupoolik. Tulge aga jälle :D

    Futul on õigus, see käib igati asja juurde.

    Harilik mänd on `Dooney Valley`, aga selle pgn kuutõverohu lipikut otsin edasi, seal, kus ta olema pidi, seda muidugi pole. Hoidku taevas, kui see lipik ka valge on :D

    VastaKustuta
  3. Mitte ühestki Aiast ei saa viisakalt ja kiiresti lahkuda :)
    Mina olen vist kõige õnnelikum inimene, kelle on võimalus olnud jälgida aia arengut sellest hetkest, kui ümberringi oli vaid võsa ja kõiksugu hunnikud. Ma poleks tol hetkel, kui esmakordselt selle sodiladu keskel seisin, ilmaski arvanud, et temast nii lühikese ajaga maapealne paradiis hakkab saama. Pakkusin 2x pikemat aega. Aga suur tahtmine teeb suuri tegusid. Nii need suured unistused täituvadki.

    VastaKustuta
  4. Naljakas on see inimene, leiab omale ühe koha, mis olgu esialgu ükskôik kui kole, tundub kohe hingele armas ja kujutelm tulevikust on kohe silme ees ja eriti tore, kui veel jätkub energiat oma môtted teoks teha. Seda pean ka ütlema, et silm näeb paremini kui objektiiv ja tegelikkuses on kôik kordades ilusam kui piltidel( saime Futuga selles kohapeal veenduda)

    VastaKustuta
  5. Loodan, et saan ka juuli keskel sealt läbi astuda ja imetlejatega ühineda!

    VastaKustuta