pühapäev, 15. november 2015

And ja hooaja lõpetamine

And on minu uue aiaskulptuuri nimi. Eesti algupärane nimi, mis käändub And-Anni-Andi ja sobib minu aiahaldjale suurepäraselt. Igatahes kõlab kenasti ja kannab endas kuju looja Anni Irsi nime. Ma olen ülimalt õnnelik ja rahul. Rahul oma aiahaldjaga, oma aiahooajaga ja ülimalt õnnelik oma sõprade seltsis. Kahju, et neist paljud eilsele avamis- ja lõpetamisüritusele erinevail põhjusil tulla ei saanud, rõõm, et neid siiski nii palju kohal oli.
Õnneks ei sadanud oluliselt. Pildilt on puudu meie teine kujumeister Anneli, keda liikluskeerise kitsaskohad kinni pidasid. Ometigi jõudis lõpuks temagi oma armsate lapsukestega.











Kuju valmimise protsess oli tore ja ilus jälgida. Mina ei oska küll öelda, et mis siin veel teha võiks aga autor rõhutas, et see on alles esimese etapi avamine ja uuel hooajal olla veel midagi siluda vaja. Nüüd on vaja pöidlaid hoida, et annaks ikka ka sellist ilma, et haldjatar oma kodupuuga ka õlitatud saaks.
materjal (kastan)














Esimene saagimine















Teine saagimine













































Kolmandaks saagimiseks oli kuju juba püsti tõstetud ja alusele kinnitatud















Mitme kandi pealt












































































Ma olen nii õnnelik ja meistrile tänulik, et seda ei osakgi sõnadesse panna.
Aga õnn ei olnud veel täiuslik. Et meie seltskonnas on kujunemas või tegelikult juba kujunenud veel kolmas omanäoline kujumeister Muhedikupapa, siis ma palusin temaltki ühte kasvõi väga pisikest kujukest. Ja eile see juhtus. Saime veel ühe toreda skulptuuri aeda. Sellel ma tahaks leida ühe sellise koha, et oleks üllatus aga samas ei jääks see üllatus kellelgi nägemata.
Ussszzzzipuu :D Suurussi ja Lendussiga














lähemalt ka. Kuigi need pole elusast peast just mu lemmikroomajad, on nad siiski ülimalt esteetilised ja ühes aias väga omal kohal.












Seega moeteadliku :P aednikuna lõpetasin hooaja skulptuuri avamise ja väikese tänusöömaajaga armsate seltsis. Mõneti on raske täna isegi kirjutada, sest silmad kipuvad vahepeal kahtlaselt uduseks minema ja igasuguseid tundeid ja nende väljendusi keerleb peas tohutul hulgal. Sestap pisut kuiv ja lühike kirjutis :( 

Aiahooaja üldine kokkuvõte - krõbekuiv :D

4 skulptuuri
3 aiapinki + üks mööblikomplekt
2 tähtsat uut aiamasinat - hekisaag ja lehepuhurimur
fokini kõpla avastamine
uus mänguliskatseline lähenemine kasutaimede kasvatamisele
uus imetore, soe ja päikseline sõber
palju meile pühendatud sõprade hindamatut aega
palju toredaid külalisi
hulk toredaid üritusi
neli aianduslikku projekti - 1 valmis, 1 sai valmis aga tuli uuesti avada (vahel juhtub), 1 peaaegu valmis (on vaja lisada astmeplaate) ja 1 oleks saanud valmis kui ...
uue kontseptsiooni kujunemine, eriti alljärgnevate numbrite valguses
    422 uut tulijat, tõesti mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal (ei ole normaalne)
eriliselt läksid lappama hostad ja kui ma nimekirja tehes seda numbrit nägin, olin tõsiselt üllatunud ka ise - 42 (appi, kes need ära õpib). Puittaimi oleks võinud isegi rohkem olla - 92 (22 okasnumpsikut). Rahuldavalt oli sõnajalgu - 21. Täiesti pööraselt mägisibulaid - 52 ja tegelikult on ka 50 uut sibullilletaksonit paljuvõitu. Aga kõik uued olid ju ihatud ka ilusad, no mõned natuke ilusamad ja ihatumad nagu see ikka on. 
Rahulist koopaaaja tulekut mu armsad aednikud ja sõbrad :D


19 kommentaari:

  1. Kinkigu helde And teile palju õnne, rõõmu ja ilusaid ideid.
    Suurel hooajal on kriips all, aga ma arvan, et pisemad sutsakad ja lennukad mõtted seepärast veel otsa pole saanud ja et osa sest koopaajast kulgeb ikka sõprade seltsis.

    VastaKustuta
  2. Absoluutselt, mul juba üks idee ajab juuri :D

    VastaKustuta
  3. Head hooaja lõppu! Küll teil oli seal alles üks tore ja mõnus päev!

    VastaKustuta
  4. Imekaunis koduhaldjas ja mõnus päev sõpradega. Kahju, et teleporteerumine ikka veel kauges tulevikus on, muidu oleks olnud kohal nagu viis kopikat

    VastaKustuta
  5. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  6. Thela ütles mu peamise môtte ära, aga eks millalgi vaatama ikka jôuab. Nii And( Anni) kui Ussipuu on väga vinged. Minu unistuses on üks ( vôi miyu) suurest pakust saetud pink

    VastaKustuta
  7. Teleporteerumine oleks meie seltskonnale tõesti hädavajalik :)

    VastaKustuta
  8. Kaunis ja väekas kuju, öökullidega seoses meenub Kybele, aga kuna ta ei ratsuta leegitseva pilgu ja lehvivate juustega lõvikaarikul, siis on And pigem selline malbe ja põhjamaine koduhaldjas.:)

    VastaKustuta
  9. Nii tore, nii vahva. Armsad- mõnusad inimesed ja muud toimetamised. Kõike head kõigile!

    VastaKustuta
  10. Sa oled ise nii helde ja lahke jagaja, sinu aeda sobib And ikka väga häste :)
    Tore, et väega naised nii kokku on juhtunud ja sellest aina midagi uut sünnib.

    Tänud kutsumast ja kostitamast!

    VastaKustuta
  11. P.S. Muhedikupapa uzzipuu oli väga lahe!

    VastaKustuta
  12. Ilus ja mitmekylgselt huvitav And, uurimist ja ilusate detailide avastamist jätkus kohe tykiks ajaks.
    Ja maokene on ka tore.
    Suur tänu avastamisepidustuse eest! Oli kosutav ja endalegi tekkis nii mõnigi uus mõte. Olge te kõik tänatud!

    VastaKustuta
  13. Oh, see And!

    Ja Sa ise ju ka :)

    ja olgu ikka nii!

    mis aga puutub sellesse, et Muhedikupapast hakkab saama skulptor... siis ma avaldan nüüd saladuse - Muhedikupapa. kes polnud siis veel üldse mingi papa (ei ole nüüd ka, kasteate! :) ) tegi noorespõlves väga ilusat tööd! skulptuur, mis mul siiani meeles on, on tehtud veel enne minu sündi :). üks pilt on kusagil, kui leian, siis võin natuke näidata :)

    /ma pääsesin ka üle saja aasta korraks kommenteerima/

    VastaKustuta
  14. a vat see uzzipuu ajas mulle küll külmavärinad peale... pealegi kardab selle autor neid ise ka nagu keravälku :D

    VastaKustuta
  15. p.s. pangodis on üks tema tehtud vasest pilt ja shes-beshi mängulaud (pole küll skulptuurid, kuigi pilt on ruumiline) - küsige vaadata :)

    VastaKustuta
  16. ja kui ma siin juba kirjutamas olen, siis: aastaid tagasi jäi mulle silma ühe skulptor Anni puuskulptuurid :). tõmbasin paar pilti endale isegi arvutisse. need tundusid lummavad, maagilised, hingega...(no enamasti ma pilte arvutisse ei tiri). ja kui nüüd teda siitseltsonna servapidi uuesti kohtasin, siis võttis korra sõnatuks küll :).

    VastaKustuta
  17. Sa vaata vaid, mis kõik välja tuleb :D Lahe :D

    VastaKustuta
  18. Ohh, see kõik on nii äge, nii äge! Kui millalgi jaanuari lõpus taas last Tartumaile tagasi kolin, tulen kindlasti ja kaen oma silmaga üle - varuge siis selleks ajaks suure kotiga valget aega, et ma ikka jõuaks!
    Ja mis saladusi siin kommentaariumis kõik veel ilmavalgele tuleb! Muide, mul tuli nüüd irrmus tahtmine jälle šeš-beši mängida (ehkki ma reegleid ilmselt enam hästi ei mäleta, sest mängust on juba üle 20 aasta möödas mul).

    VastaKustuta