kolmapäev, 4. november 2015

november...

...on veel see kõige vahvam sügiskuu. Loomad ja väikesed lapsed hakkavad suuril silmil vaatama kummalistes suundades. Täiskasvanud enamasti enam ei näe ega kuule :) Kahju ! Aga hingekesed on liikvele läinud ja küünlad põlema pandud. Ilusat hingedeaega kõigile :)
Endiselt on imelised ilmad. Eile oli +12 C ja peale, karupüksid tuli tuppa jätta ja isegi ühte fliisi oli paljuvõitu. Nokitsesin lõigata seda, mida veel polnud raatsinud aga nüüd juba võis. Vähe nokitsesin, plaanid olid palju võimsamad aga kui aeda on siginenud mitumeid istumiskohti, siis ... :D Sellise ilmaga võis tegelikult ka niisama ilus olemist endale lubada. Täna on ka soe aga udutab peenikest vett ja midagi nii pakilist õues ei ole, et peaks minema. Tegelikult peakski tubaste mängude aeg käes olema. Millegipärast ei tahaks veel. Kummaline, sest tavaliselt on mul selleks ajaks ikka aedlemise isu juba väga täis ja näpud sügelevad varraste, heegelnõelte järele. Et õhtud on juba ülipikad, siis hakkasin sokke heegeldama küll aga see ei edene eriti.
Ühega olen ikka kuidagi maha saanud, teist nokitsen. Aga varsti on jõulud ukse ees ! Aeg kiiremini ennast liigutama hakata :) Paanikanupp hakkab sisse vajuma. Huvitav kui palju neid paanikanuppe võib ühel inimesel küll olla :D














Esmaspäeval oli Anni näituse avamine Elva raamatukogus. Olen enda peale väga pahane, sest fotokas oli kotis aga välja ma seda ei võtnudki. Nüüd polegi ühtegi pilti särasilmsest kunstnikust tööde keskel. Anni joonistab nagu kulda (tegelikult teeb ta kõike väga hästi ja kaunilt). Olin neid pilte ju tema blogis kõiki näinud aga raamitult üles riputet teosed on ikka hoopis midagi muud. Kõik tema teosed on voolavad, pehmed, rõõmu ja armastust täis ja teevad minu olemise kuidagi helgemaks. Üks tore pliiatsijoonistus leidis juba kevadel tee meie seinale ja sellest on suur rõõm.

autor Anni Irs













Aias on ikka veel vahvaid leide klõpsimise jaoks. 
mis armas värvikombinatsioon on juba väsinud kaunil kukeharjal  Sedum spectabile ´Stardust `













hiina emajuur Gentiana sinoornata ´Weisse Traum ` vehib ikka veel õitseda













lehise kuld läbi ühtäkki lehetuks jäänud vana pirnipuu













villane lodjapuu Viburnum lantana läheb sel sügisel aina ilusamaks. Ma ei mäleta, et see varem sedasi punaseks oleks sügisel läinud. 












kui kukerpuul Berberis on ohtralt mammusid :D














ja kui karvasel viirpuul Crataegus submollis on ohtralt mammusid...













harilik valgepöök Carpinus betulus jääb selliseks kevadeni













hiline tänuväärne õieilu














kui aed on juba õitest lage siis hakkavad ilma tegema teised asjad, samblad ja samblikud näiteks












Mõni aeg tagasi panin kivilas sibulikele uued sildid. Ma tean küll, et ega needki üle kahe hooaja kesta aga puit ei käi vähemalt niimoodi närvidele nagu valged.















Nädalavahetusel võrgutas Hillar hää inime enamuse puid ja põõsaid ja osad lehised on ikka veel pigem rohelised. võrku peab ilmselgelt ühe rulli juurde ostma. Osad kriitilised on veel kaitseta.















Ja endiselt on mul kaks sabarakku kes aitavad aias toimetada :D 
tegelikult ei olnud Meeri üldse kuri, pigem naerune aga pildil on küll kui kuri hunt :D













vaatasin vanadelt fotodelt lõpuks Mustika tulemise aega, juba 13 aastat on loomakesel turjal












Novembris on tulemas mitmeid toredaid üritusi, on mida oodata. Aga detsembris hakkan lund ihkama. Olen alati hakanud. Kasvõi seda ühte esimest :D Peaks alustama vist hooaja kokuvõtete tegemisega. Venitan, mis ma venitan aga otsa see saab.

8 kommentaari:

  1. Peaks enda tagumiku ka toolilt lahti tõstma ja kasvõi korraks õue minema :), tegemata tööde nimekiri selles arvutusmasinas pigem kasvab kui kahaneb niikuinii...

    VastaKustuta
  2. Mul on miskipärast tunne, et tänavune hooaeg kestab järgmise alguseni :)
    Jaaa, need pingid, need pingid :D Nad ju kutsuvad end proovima, aeda vaatama ja selle üle mõtteid mõlgutama ja eksju, aed tundub hoopis teistsugune kui sealt lihtsalt mööda ja läbi vuhisedes.
    Aed on värve täis ja see on ilus ja mõnus.

    VastaKustuta
  3. Mustikas näeb oma ea kohta ikka ütlemata kõbus välja :)
    See on tore, kui novembriarmastajaid on :) just mõtlesin, et koliks polaarpäeva ära. Tänavune sügis on muidugi helde, nii et minugi klaas on pigem pooltäis kui pooltühi.

    VastaKustuta
  4. Sellist novembrit oleks patt mitte armastada!:)
    Kahju ainult, et selle kõige magusama päikselise aja tööl pidi olema. Täna on veitsa kergem, taevas on mõnusalt pilves.:)

    VastaKustuta
  5. Imetore sokkheegeldus! Ja sellist valgepööki hakkasin ma himustama.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. sellise valgepöögi saab otse loomulikult Järvseljalt :D

      Kustuta
  6. Ma tahaks üht heegeldatud sokki ükskord lähemalt vaadata/katsuda. Tundub minu jaoks kuidagi nii kummaline ja venimatu asi, et kuidas ta jalga üldse läheb ja istub. Aga muidu ilus küll. No ja need õuevärvid!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina kasutan ühte paljudest heegeldamise võimalustest ja see on loogikalt kudumisega sarnane. Venib väga hästi, jalga istub samuti hästi, kõva ei ole ja näeb veel kõigele lisaks väga korrektne välja :) saada mulle oma sussinumber, ma heegeldan sulle ka kui tahad ja saadan ja siis saad lähemalt uurida :D

      Kustuta