kolmapäev, 4. mai 2016

mai hakkab ennast lahti kerima

sõnajalad ka ja on seda tehes jumalikult armsad :D










































































Mai esimesel päeval oli hoopis teine ilm. Mahe ja õrn. Ku ma lõpuks öisest kihutamisest toibununa oma kõige kaugema peenra kaugemaisse otsa jõudsin, lendas Anneli sissesõitu mööda külla. Vaatamata ootamatu külalise laekumisele ei suutnud ma nii pikka maad tagasi kõndima hakata ja et mul seal ka tool oli, siis olin nii ülbe, et lasin esimese kohvi tal peenra kõrval juua ning ise kasvõi ruutmeetri seni kõblata. Siis tuli sinna ka kitarr ja ma tegin aristokraati :D See tähendab, et üritasin kõblata kaunite muusikahelide saatel. Unelema jäin, soe päike paistis koonu peale ja käed ei liikunud mitte. Aga nii ilus oli. Eriline. Tänan nende imeliste hetkede eest.
Päeva lõpuks oli mul ikkagi plaanitud osa fokindatud, liigutasin ennast kiiresti :D ja mis kõige olulisem, pool ämbrit sillasid murusse torgitud. Järgmine kevad tuleb palju, palju sinisema muruga :D
Nüüd hakkab teadagi jube kiireks minema. Ogoroodinaasjad tahavad ka tegemist ja aed vajab tervenisti fokiniringi. Ja esimene niitmine tuleb ära teha. Kapsaste ja nuustide ümberistutamine ka veel. Varsti on mõnedele juba hilja. Üks suur suvine ümbertõstmine jääb aga ära. Need sügisesed mõtted :D Plaanisin madalad iirised kõik hekipeenra alumisse otsa koondada aga nemad on vahepal oma kogumikud suureks kasvatanud ja sinna peenraotsa mahuks neist võid mõned. Otsustasin, et kui lillekesed ennast nii hästi tunnevad seal kus nad on, siis ei hakka mina neid segama ja torkima. Kasvatagu rahus peenraservad täis. Üks suur töö seega vähem :D Koovitajad koovitavad, Ülo kuulis kägu.
kanakoole ´Coffe Cream `

Üks eelmisel aastal Mildalt saadud (mu süda läheb siiani soojaks kui ma neile mõtlen) on ka õienupu teinud. Ootan pikisilmi selle avanemist. Aga muidu on kõik 14 !!!! uuekest elu ja tervise juures.








laud kaetud, mis muud kui toidule














tabada metspipra õit on trikk

harilik metspipar Asarum europaeum













martagonitited, mis kunagi Futu jagas (millegipärast pole aastaarvu mul kirjas :(  ) on erinevas suurusjärgus, osad on juba õiget kuju võtmas



























2. mai , tõeliselt soe. Andsin lõpuks alla ja aedlesin lühikestes pükstes ning vestiväel.  Pääsuke saabus.  Sain võitu hekipeenrast va. viimane ots aga seda ma tahan ümber teha. Seega las olla veel.
On nemad vast linnukesed. Kõnnivad rahulikult koera ja kasside nina all, vahel on tunne, et kõnniks neist ka üle. Ja huvitaval kombel ei tunne need neljajalgsed nende vastu mingit huvi. Ju elu on õpetanud, et seda tegelast kätte ei saa.










lõhnavad :)














kevadmagun Sanguinaria canadensis ´Multiplex ` ja ei leia nime kätte nartsiss :)













hanerohi kuivmüüris














väga sinine














´Alba Plena `














ameerika varsakabi Caltha leptosepala














sammal-hanerohi Arabis bryoides 














kaheldav džefersoonia Jeffersonia dubia














ussuuri püvilill Fritillaria ussuriensis














Loomulikult tuleb riburadapidi priimulaid aga neist ma teen vist eraldi postituse. Ja ülased ja pungadest hakkavad lehed saama. Ja tänase päevaga läks kask roheliseks. Eriti sel ajal kui me külas käisime Ritausmat välja kaevamas ja muidu nautimas. Käisime seal kus forsüütiad õitsevad nii kui ei kusagil mujal ja kus saab kalakesi toita. Ja kuhu oled alati oodatud.






























Oh, imeline aeg. Iga päev alustab mõni uus õitsemist. Ja nüüd on ilmad ka. Suisa suvised. MÕNUSMÕNUSMÕNUS. Igatahes oli täna õues soojem kui toas. Lasin sooja tuppa :D

14 kommentaari:

  1. Tore, et martagonid elus. Lõin mullu suvel enda omad ka juba päris peenrasse ja seal nad on hakkama saanud. Õit sel aastal veel ühestki loota ei söanda, martagonid on ju nii aeglased.
    Hea mõte scillad murusse, seda tasub kohe lausa järgi teha.:)
    Samas...ma ei saa aru kust need scillad tulevad. Igal kevadel nokin neid peenrast välja nii, et vähe pole.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aga on sul kirjas kuna need martagonid külvasid ? On need nüüd 3 või 4 aastat kasvanud ? Saaks selgeks, et kui aeglased ikka :)

      Kustuta
    2. Täpselt ei mäleta, aga pakun, et 2014 sügisel külvasin, talvel idanesid ja suvel 2015 jagasin neid.

      Kustuta
  2. Jälle sul on seal tore hetk olnud, külaliste ja aiaga. Tore. Mõnusad kevadkillud ka. Hmm, mul ikka pole veel hanerohtu, oh jah. Kevadmagun on ka nii kaunis.

    VastaKustuta
  3. Miks ta mõnus ei ole. On sul ikka huvitavaid taimi seal reas.

    VastaKustuta
  4. Eilne päev keeras aiale tõepoolest teise näo ette.
    Ja eriti ilus ja soe oli veel õhtu.
    Neisse kanakooletesse armun ma üha sügavamalt :)
    Ja täiendan oma hukkunute nimekirja ameerika varsakabjaga.

    VastaKustuta
  5. Me oleme ikka kõvasti maas ja lühikestest varrukatest, veel vähem pükstest, siinkandis pole isegi veel mõelda üritanud. Linnas oli kleidi, kampsuni ja sukkpükstega päris mõnus, aga kodus hakkas kohe külm, kui pärast tööd terrassil kohvi juua üritasin.

    VastaKustuta
  6. See sammal-hanerohi on ka toredake! Minu hanerohud on sel talvel kahjustada saanud, taastumine võtab ilmselt aega.

    VastaKustuta
  7. Mõnus. Täna oli veel eriti soe!

    VastaKustuta
  8. Kevadmagun on väga kaunis ja hanerohud ka.

    VastaKustuta
  9. mõnus on jah..isegi veel õhtul, pärast päevapikkust kontorisistumist.
    ilus on su postitusi lugeda.

    ja nüüd mulle jäi silma siitblogist jupike ja säältblogist tükike...ja kas Ülol oli sünnipäev? Kui jah, siis palju õnne ja muudhääd! ja kui polnud... siis ikka õnne ja hääd :)

    VastaKustuta
  10. Kuidas sul endal nende forsüütiatega on. Seal imedemaal mägede vahel õitseb uhkelt, minul ikka ainult alumistel okstel õied, meile nad ei sobi.

    VastaKustuta
  11. Minul ka siiani pole seda forsüütia edu aga üks on mul looklev, seega loogiline, et pole. Korea on nii ja naa. Aga Muhedik tegi mulle elmisel aastal pisoksad ja kui need nüüd kosuvad ja kasvavad, siis ehk saab olema

    VastaKustuta