laupäev, 7. mai 2016

oh sa pime, pime, pime, ilm see on imeline !

Kevad jäi üürikeseks. Varakevadest hopsti suvve. Natuke nagu äkiliselt või kuidas ? Minu pingviini või on see siis jääkaru geen vaatab juba Lapimaa poole. Saan pruuniks, mis sest ikka jätta sinna juuniks  :D Ja jõudsin järeldusele, et ilmselt on minu kolbaosa tühi ja päikese poolt vaadatuna lausa läbipaistev, sest kuidas muidu saab nägu aina rohkem ära kõrbeda vaatamata laiaäärelisele kübrikule ja sellele, et ma olen üldiselt päikese poole kuklaga.
Kui ma oma pildikaustu vaatan, tundub, et pole umbes kuu bloginud aga tegelikult vaid paar päeva. Kõik läheb õide ja lehte sellise kiirusega, et järge enam pidada ei jõua. 
4. mai külvasin turbapottidesse kabatskid, kõrvitsad ja arbuusid ja kõik kadunud Trilliumid kerkisid maa seest välja. Nüüd on kadunud kolm peenemat Polygonatumit . Ikka peab mingi mure ju olema.  Aga mõned kolmiklilled juba õitsevad. 
rait-kolmiklille SS hübriid Trillium kurabayashii hyb













kamtsatka kolmiklill T, camschatcense














talbjas kolmiklill T. cuneatum 














suur kolmiklill T. chloropetalum var giganteum














Priimulad, ülased, linnupiimad ja püvikad saavad eraldi postitatud kui selleks ikka üldse aega jääb :) Nartsissid, need mis alles on jäänud õitsevad ja korralikult. Tulpidega on nii ja naa. Tasapisi tulevad aga kui mingi aeg tagasi kilkasin, et tulbid on sel aastal väga ilusasti tulemas, siis nüüd pilt enam nii ilus ei ole. Ühest ei saa mööda minna. Peale uhkete kirjude lehtede on `Juri Gagarinil ´ ka ilus nupp ja õis.






























5. mai alustan esimest niitmist. Seda jätkub kaheks pealelõunaks. Eks niidetud ole sel ajal vast varemgi aga kindlasti pole seda tehtud bikiinivooruna. Ma igatahes kärssasin veidi. +24 C on ikka sellisel ajal liig, mis liig. 
Ja sõnajalad muudkui rullivad ennast lahti. Need on ikka nii toredad hetked, et pool aiaajast läheb imetlemisele. 















eelmisel














ja järgmisel päeval





























Mõned lihtsalt pildid :D
värviline nurgake














heh ! ? :D












































igakevadine imetlusobjekt
kevadine seahernes elik kurelääts Lathyrus vernus












ja sort ´Alboroseus `, mis pole küll nii suknapaistev aga kui need kaks nüüd kõrvuti istutada, siis...












üks tore tulemine
jaapani roheõis Chloranthus japonicus













veel üks lumeroos suutis õitsema minna
´Double Ellen Pink ´













vaat millise toreda laugu ma sügisel maha olen pannud













Täna siis oli see rõõmupäev kui üks Milda kanakooletest õitsema läks. Üks vist võib veel õie ära näidata.

´Damerham `










Kitsekakrad mulle meeldivad, eriti sellised
kaukaasia kitsekakar Doronicum orientale ´Leonardo`s Compact ` on tõeliselt nunnu kompaktne max 20 cm tutsuke












aga selle täidisõielise nime ma ei teagi :(














Ja hetkeseisuga on ka mu kolm junot õie avanud.
Graeberi juno Juno graeberiana ´Yellow Fall `














ja see on kenasti kosunud eelmise aastaga võrreldes













oivaline juno Juno magnifica ´Agalik `














oivaline juno J. magnifica ´Virginity `














Aga täna 7. mail olid Taga talus talgud. Põhieesmärk oli pööning savist ja samblast puhtaks saada ja see sai tänu tublidele musklimeestele :) ka täidetud.
eemalt nägi see välja umbes sedasi. Oli väga kole ja tolmune töö ja me oleme tegijatele väga, väga tänulikud.












Aalujatele naistele oli ka väike objekt. Väike aga sugugi mitte kerge. Taasluua totaalselt umbrohtunud kõrrelistenurgake tiigi kaldal. Ülitublid Anni ja Ann tegid selle ära nagu naksti. Korraks said ühe kena noormehe ka appi aga siis suunati abiline sujuvalt grillivanni kantseldama. Päris õhtul andsid Ülo ja Hillar sellele kruusaga viimase lihvi. Ja nagu varemgi täheldatud, südamega tehtud asjad kipuvad meie juures südame kuju võtma.















Ja tehti ka täitsa plaanivälist tööd. Ja seda vaadates laulis minu süda lausa oodi :D


















Ise ma sügasin rohkem nagu säärt :D Talgusupi ikka vormistasin ja talgunalju tegid talgulised ohtrasti. See oli jälle üks neid suurepäraseid päevi mil laulda, oh sa pime, pime, pime, maailm on imeline :D Väga, väga suured tänud tulijatele ja tegijatele. Täna tegite teie minu päeva.

10 kommentaari:

  1. Jaa, väga äge päev, ma tänan! Ammu pole nii lõbus olnud, eriti tore oli mu meelest sugulase ahjuprojekt, mis meie lennukates mõtetes vaakumahjuks sai ja millega merevett joogiveeks saaks teisendada, toodangut veevaestesse piirkondadesse eksportida (samal ajal siiski jälgides, et meie haruldased näkid torujuhtme kaudu ahju ei satuks... :D Õnnis, rõõmus ja helge päev, mille jooksul peale naljategemise ka tükk tööd sai tehtud. Ilus!

    VastaKustuta
  2. Ilus, armas, soe ja väga lõbus päev oli. Aitäh Eve-Ülo, et sellise ürituse korraldasite, ilma selleta oleks maailm millegi hea ja kauni võrra poole vaesem.
    Ja sellelt kevadiselt seahernelt ei saanud ma pikka aega pilku ära :)

    VastaKustuta
  3. Ohh! Küll teil võis ikka tore olla! Pgn,pgn,pgn, et ma nii kaugel elan (ja tööl ka kükitama pidin).

    VastaKustuta
  4. Teil võis tore olla! :) Aga selliseid pilte, nagu sul nime all HEH on, on mul see aasta ka päris mitu. Igavene jama, eks ole? Mina ei saa aru, et kuidas sellised asjad juhtuvadd!?!?

    VastaKustuta
  5. See HEH oli igavesti tore.:) Elementaarne, et sügisel on mõni täitsa vaba koht kuhu saab panna, aga siis kevadel pistab ka kohalik nina välja, et mina elan ka siin.:)
    Talgud olid kindlasti mõnusad, aga mina siit lõunamaale enne ei pääse kui vast juuni alguses.

    VastaKustuta
  6. Tore, kui talgupäevaks veel selline suurepärane ilm antakse. Talgurõõm on piltidelt näha. Need laugud on vist mutimetroo kaudu kohale toimetatud. Sõnajalgade tulemine on superkaunis.

    VastaKustuta
  7. Nii tore, et abikäsi oli ja vahva teguderohke aeg olnud teil. Igatsen ka talgutel käimist, ehk kunagi. Ja nii palju põnevaid taimi jälle leidsin siit postitusest ja muidugi õhkan valgete püvilillede peale.

    VastaKustuta
  8. Mu meelest on see ilm oma soojaga liiale läinud. Kas sellist kevadet me siis tahtsimegi, kuis kõik õied kärssavad päevadega, kui mitte tundidega?! :D Lisaks kõigele muule on meil maa juba väga kuiv.
    Aga kiitus kõrrelistepeenra tegemise eest! Mul jääb see tegu vist hetkel vaid mõtteks, kuigi plaanisin ka selleks aastaks. Pole veel koht nagu selginenud ja taimed jäid ka tellimata- nüüd juba hilja.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina arvan ka, et see palavus on liig, mis liig. Loodame, et annab tagasi nagu ilmatädid ja -onud lubavad :) Aga see kõrreliste peenar on selline tõrksa taltusus, seal need, mis metsalised peenras aga ma vist panen midagi kõrgemat veel lisaks ka. Ja miks hilja peenart teha, no kuna siis veel :D

      Kustuta
  9. Meil soojaga niimoodi ei laamendata, no +18 vedas välja ja õhtul tuli ikka fliis peale panna. Mõnus ja tore üritus oli teil toredate inimestega ja palju sai tehtud ka :)

    VastaKustuta