teisipäev, 25. aprill 2017

kui aias sajab...

...õnneks mitte lund ega saia vaid selget vihma, siis tuleb seegi kurblik päev kuidagi õhtusse meelitada. Paras aeg käia näiteks külas. Käisin ja imesid nägin. Kui kevad kosub teen imedest pilte ka. Võib tegelda enda lillelöömisega ja hoolitseda oma tervisliku käekäigu eest perearastiga mõnusat poolteisttundi veetes. Ka tehtud. No ja midagi võiks ka blogisse kirja panna. Selles osas on tegelikult kitsas käes. kevad on nii tigusammuline, et õieti midagi ei toimu. No kohe väga, väga vähe toimub ja siis järsku märkad, et selle vähesegi võib vabalt maha magada, sest midagi ju nagu ei toimu 😕
näiteks selle, et korea forsüüfia F. ovata on õitsemist alustnud.













Suur parthein Glyceria maxima ´Variegata ` lummab mind igal kevadel. Algselt sai üks väeti varreke tiigi kldasse istutet aga sealt kolis see tore kõrreline üsna kiiresti tiiki elama. Kunagi võib tulla aeg kui seda peab taltsutama aga hetkel on veel asjad ohjes.









Uutest võrkiiristest läks eelmise nädala lõpus õitsema ´White Caucasus `. `Pauline `alustas eile aga pilti ei saanud. See on vist üks toredamaid üldse oma mustjaspunase sametiga. Igasuguseid uusi põnevaid sibullilli leian peenardes tasapisi korda luues oma ninasid välja ajamas. Hakkaks nüüd mõni juba ka õitsema ! Saaks rõõmust püherdada või hoopis ulguda nagu mölder Huttunen 😊

´White Caucasus `













Tagaaia kivilas on tasapisi alustanud balkani nõmmkann Androsace hederantha. Miks mul nii vähe nõmmkanne on ?















Lumeroosid. Olen sel kevadel sillas oma mustast lumeroosist, mis õitses kui pöörane. Õigemini on neid mitu ja tegelikult pole õitsemine veel lõppenud kuigi üks puhmik juba hakkab tooni muutma. Igati rahul olen ka oma vana käestkätte punaseõielisega.















Aga see, et paar või kolm aastat tagasi ostetud hübriidsetest vaid kolm kasvama läks mind eriti ei kurvastagi. No mis kasu on õitest, mida näeb vaid pikaliasendis. Olgugi, et need on imeilusad. Nende vaatamiseks on vaja käsi.















Ellen ´Double White `














ka Elleni seeriast aga kas pink, red või purple, võta nüüd tagantjärele kinni













Vanad roosad õitsevad ka lõpuks aga Milda roosad on alles nupus. Ja tore ongi, et sel aastal jätkub neid pikalt
Ja ma just lugesin, et üks sõber metsast helesiniseid leidis. On sinililledel alles variatsioone. Nii värvis kui õiekujus. Neid võib lõputult vist jahtida ilma, et peaks udupeente sortide juurde pöörduma. siiski tahaksin mõnda neist peentestki katsetada.









Ja juba ongi oodata ka esimese linnupiima avanemist.
Balansa linnupiim Ornithogalum oligophyllum, minu aias alati esimene. Tasapisi on mul kogunenud juba 14 või 15 linnupiima. Mulle need meeldivad, endiselt ja neid jätkub ka suurde suvesse.










Ja enamat polegi aias nagu toimunud. Olen soojema ilma ja aiaplahvatuse ootel.


9 kommentaari:

  1. 'White Caucasus' on üks mu lemmikutest! Lumeroosidega paraku pole veel nii sõbraks saanud - nad vist tahaks enamat, kui ma pakkuda siiani olen osanud. Vihm on aga tore! :)

    VastaKustuta
  2. Mulle meenus see rida- AIAS SADAS SAIA :)
    salamisi käib see tulemine jah, võib täitsa vabalt maha magada. Mul on vast varaseim koera forsüütia, pean lähemalt uurima.

    VastaKustuta
  3. ohjah, aeglane on küll. aga kui aega vähe ja pouslak õue ei lase, siis on isegi täitsa hää :)

    VastaKustuta
  4. vahel on tunne, et täpselt sama nagu talvel, ainult valgust on rohkem ja krookused millegipärast ära õitsenud

    VastaKustuta
  5. Mul päevade õhtussesaatmisega õnneks probleeme pole, pigem kipuvad teised liiga lühikeseks jääma ja see jahe kevad meeldib mulle ka, ei pea veel rabelema.

    VastaKustuta
  6. Tea, kuda seda koera:) vorsüütiat ka paljundadasse

    VastaKustuta
  7. Ma enam miskipärast sellesse plahvatusse ei usu. Praegu tundub küll nii, et sedasi vindub talveni välja.

    VastaKustuta