kolmapäev, 28. jaanuar 2015

kaks proovilappi...

...elik remondimaagia jätk. Kui ma nüüd olen p e a a e g u kindel, et edasine maja korrrastamine peab ikkagi algama ülemise korruse väljaehitamisega, et oleks võimalik alumise korruse asju juba kusagile paigutada ja saaks ruumi hingamiseks ning isegi ehk sirutamiseks, siis väike maagiline akt paari lauajupi näol on igati kohane. Tegelikult ma tean täpselt, mis värvi tulevad ülemised ruumid. Õigemini peaaegu avatud ruum, vaid tinglikult magamis- ja töö- (hobi-)tubadeks jagatud kuid siiski ka täieliku eraldamise võimalusega. On selleks siis mingi lükata -tõmmata või mistahes muu lahendus. 
Magamistuba peab olema päikesekollane. Punkt. 
sinna võiks sobida lauajupp nimega Uneloomad, salasilmad ja veel.













Töö-hobituba (kuidas kellelegi) peab tulema sinistes toonides ja sellele sain eile külas käies kinnitust, et olen õigel rajal :)
särtsu võiks anda nt taoline lauajupp nimega Mõttevälgatus













Araabia öö edeneb aeglasemalt kui ma tahtnuks. Ilmselt see jaanuariga valmis ei saa. Aga mis huvitav lugu  :) Esimene kera, rull või mis see igaes oli pani mind juba heegeldamise ajal imestama. Sain sellest terve ühe tüki, mis minu puhul on teadagi ju hiiglaslik ja natuke teistki alustatud. Teine kera hakkab lõppema poole tüki peal. Nüüd ma ei teagi enne kui kolmanda ka läbi olen heegeldanud, et kas kauplesin kasudega või sain tüssata :) 

Vahepeal sai Ülo kaminale soojasalvestid peale. Mida rohkem ma seda kena ümarat vormi vaatan, seda enam olen veendunud, et kandiline viimistluskest tuleb selle ümber ainult üle minu laiba. Nüüd pean endas leidma tõelist insenerimõtet või siis Ülo ka seda vormi armastama panema. Temal tuleks see projekteerimine ilmselgelt paremini välja.
Nii toredat asja ei saa täielikult ära peita. Midagi mul juba peas idaneb ka. Aega mõtlemiseks peaks olema küll pikalt aga, et elu on täis sõlmesid ja muid vigureid, ei tea ju kunagi, kuna kiireks läheb. Seega hakkan visandeid tegema.










Hea uudis on see, et suutsin Ülolt välja moosida jupi kapiehitusest üle jäänud liimpuitu
(kuusk) ja sellel on kaks pilti. Öökull ja imelind. Oh seda õnne. Nüüd pean Ülo moosima mulle värve ostma, sest tuubid tühjenevad koleda kiirusega.











Ja kui need kaks pilti valmis saavad, hakkan küla pealt mulle lubatud kuuselaua juppe kokku korjama. Olen hetkel lausa sõltuvuses. Oh, oleks saaks kuidagi kaks jaanuari jutti :D

11 kommentaari:

  1. Ja on inimesi, kes peavad jaanuarit mõttetuks kuuks :D
    Uneloomad, Salasilmad ja Mõttevälgatused on kohased just teie kodule. Sinine värv on tõeline inspiratsiooniallikas, hea valik :)
    Ja need salvestid nõuavad samuti ehk maalinguid.

    VastaKustuta
  2. No ma võtan siis nädalavahetusel mõned lauad kaasa, kui töönädalal Tartusse satute, siis lauad sinu :)

    VastaKustuta
  3. Veebruar on teine jaanuar.
    Mõnusad voolavad kujundid ja hästi koos töötavad värvid.
    Yks hea imelinnu (ja mitte ainult) pilt on yleval plogis libliklind.blogspot.com, kunstnik sisustab talve ilusate isikupäraste kiirete piltidega. Ehk on Sullegi abiks ja kosutuseks :)

    VastaKustuta
  4. On sinul seda inspiratsiooni! Ilusad-väga ilusad ja omanäolised! Tõeline kunstnik!!!
    Uneloomad,salasilmad on vist ka minu lemmikud,Õnneks kevadeni on veel aega jõuad veel nii mõnegi kunstiteose valmis.
    Kas oled huvitatud ainult kuuselauast või sobivad ka teised? Pean mehe kõrvalhoone katuse alla revideerima saatma!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. mul endal on palju kaselauakesi aga kõik muud lauakesed kus ikka mingi süümuster peal on võtan küll tänuga vastu, ei pea ainult kuusk olema :)

      Kustuta
  5. see sinine oranzhiga..mmmmmmm!

    ja päikesekollane magamistuba on ka väga hea mõte! mul oli eelmine magamistuba päikesekollane (õigemini oli päikesokllane ainult ülemine pool, alumine seinaosa oli helgeters-pastelsetes toonides imekaunis lillepeenar, aga seda ei lastud mul siin enam korrata :)

    kasepuit on minu lemmikpuit (seevastu tamm ei meeldi mulle üldse. puiduna, mitte puuna).

    a millest see soojussalvesti on? tundub savi. miks ta lihtsalt savi jääda ei või? saaks ilmselt ka savikrohviga üle krohvida, aga kui seal peaks palju kiireid soojuspaisumisi tekkima, siis on vaja metallist krohvivõrk kahe krohvikihi vahele panna. ma arrrrrmastan savi :)... isegi peale seda 4 tonni savikrohvi, mis meite majas oma väikeste kätega seina sai pandud :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. salvesti on kummaliste asjade segu, peamine on vist šamottja ma tahangi selle näha jätta just vormi pärast, ilukest tuleb lõpuks kunagi ka sellisest materjalist

      Kustuta
  6. Uneloomad oleksid varmalt valmis uute värvide soetamist sponsoreerima, kui neil lubataks oma arvukaid hõimlasi uutesse kodudesse juhatada. Särtsakad mõttevälgatused aga võiks ainueksemplarina jääma loometoa vaimu virge hoidma. Loomingulist algavat jaanruari !

    VastaKustuta