pühapäev, 19. aprill 2015

18.04 hooaja esimesed aiatalgud

Kodust saime välja ainult 20 minutilise hilinemisega. Meie puhul varahommikuks kõva sõna. Ühe talgulise korjasime peale Põltsamaalt ja tee põhjaosariikidesse kulus kuidagi eriliselt kiiresti. Vahepeal otsustasin oma jäärapäisusest loobuda ja Krisatiine siiski vahele jätta. Kui taimepotid ikka veel magavad, las siis magavad rahus mõnda aega. See otsus andis võimaluse palju põhjalikumalt Trummlandia ja insenerihingega Elfriide ogoroodinanippidega tutvuda. Kuidagi ei saa jätta mainimata, et oma sära andis päevale see, et saime Elfriide voodist välja lüüa :P. Mõnus oli seal mändide all (tahan ka männitukas elada) targemaks saada ja põdraliha nosida. Üks väike armas suuresilmne poisslaps askeldas seal ka. Proovisin ka fokini kõblast, et ikka õige töövõte selgeks saada. Mõneti endalegi üllatuseks olin soostunud saama nii suure kui väikese fokini omanikuks. Täna tegin väikese fokiniga mõnuga tööd. Kes korra on fokinit saanud, enam muid ei taha. Selline on minu esialgne hinnang. Aedlemise perspektiivid muutusid kohe tükk maad helgemaks. Julgen soovitada kõigile aedlejaile, kes kaua ja õnnelikult elada tahavad.






























kolm vaadet väikesest fokinist


















Aeg lendas loomulikult omasoodu ja lõpuks märkasime edasi liikuda. Talgutarre jõudsime siiski õnneks enne supiaega. (Aga oli see vast üks hea supp) Esimese hooga sõitsime suvalisele õuele ja hakkasime varandust maha laadima, aga sealt suunati meid kiirelt edasi, sinna kuhu tee lõpeb :). Varasemad tulijad nahistasid müügiplatsi taimede kallal või ragistasid võsas. Minust kahjuks suurt tegijat polnud, sest selgus, et mu selg ei ole eriti meelitatud pikast autosõidust ja (see meenus alles tagasiteel) võtmata jäetud ibukast. Nokkisin natuke siin ja seal, peamiselt küll targutasin ja lõksutasin muul moel lõugu aga seda päeva suurepärases seltskonnas oligi mulle just vaja. Loodan, et perenaine mulle mu laisa ja närvu oleku sedapuhku andestab. Meestel oli agregaat ja säravad silmad. Ma veel  täna kuulsin, kui jämedaid oksi see nahinal purustas ja kui igatepidi võimas ja inteligentne see massin oli :D Kuigi me lahkusim enne kui kuuri sein triibutatud sai, nägin siiski piltidelt, et see valmis peast oodatust isegi ilusam sai. Talgujuttu ja pilte vast perenaise blogist. Mina armusin Aaviku talu tagaaia kividesse. Kui mul sellised kivid oleks ma jätaks vist üldse aiateo tegemata.

























































































Ja kogu maa kaetud sinilillede, ülaste, lõokanuste, kuldtähtedega...Aga kui sinna rooside ajal minna, siis oleks kindlasti veel ilusam. Mul on hea meel, et ma sellegi aia olen nüüd esimest korda ära näinud.
Ja oligi aeg ninad kodu suunas keerata. Põltsamaal vaatasin veel kord üle oma lemmiku ebajasmiinipõõsa ja veendusin taas, et ainult sellist ma tahangi.
Täna, nagu juba öeldud nahistasin väikese fokiniga. istutasin Milda metsa nelja eri värvi sinililled.  (Mildale suured tänud ja eriti suured tänud kõige eest, mis minu juurde rändas.) Istutasin täpselt nii, et minu istumiskohast köögis oleksid need alati näha. Panin Tii eerikapistikuid potti ja olin üldse mõnus ja rahulik. 

11 kommentaari:

  1. Supi headuse eest palun tänada OG Elektrat ehk Grossi poodi, kust ma seljankapõhja tellisin. Mina kallasin ainult vett juurde :) ja panin tule alla.
    Polnud sa nii kasutu midagi, päris mitu potti ja mitu triipu tegid :D

    VastaKustuta
  2. Tore, kui oli tore! Selles seltskonnas pole teisiti mõeldavgi. Eks need potikesed lisavad oma vürtsi ja kui veel võõramaise nimega riistapuu ka olemas, siis on elu ju päriselt lill :D

    VastaKustuta
  3. Ma mõtlesin algul, et kus sa selle Ženjaga, moeguru Fokiniga, kokku sattusid, aga hoopis uuest moodsast kõplast käib jutt! :)

    VastaKustuta
  4. Kus neid Ženjasid ka osta saab ja kuidas ma küsin? Fokinit?

    VastaKustuta
  5. Vaja tulla fokinit kaema, et mis imevärk on. Mõnus, et teil oli mõnus ja talgutamise hooaeg siis selleks hooajaks avatud!

    VastaKustuta
  6. Mul on väga hea meel, kui sul sest fokinist abi on ja ta elu lihtsamaks teeb. Kusjuures ma ei saa märkimata jätta, et mulle endale meeldis rohkem, kui tera on teisel pool vart (proovisin mõlematpidi) - sedasi ei jäänud vars takistuseks, kui veidi sügavamalt tõmmata.

    ja nüüd ma siis tean, kuhu see sära kadus :P. tegelt polnud väga hullu, kui mulle kella 15 paiku meenus, et ma ülevaatuse maha magasin, siis see säratas täitsa korralikult :D. aga lühike lõunauinak aitas.

    P.S ja trumm ei ole insinöör, trumm on LEIUTAJA! :D :D :D

    VastaKustuta
  7. Tore, et siiski trehvasime. Tee oli parasjagu pikk road-movie ja kohale jõudsime napilt enne teie lahkumist, aga ettevõtmine oli seda väärt. Tervitan ja tänan kohtumast!

    VastaKustuta
  8. :) Tõesti nii armsad kivid. Tore jah, et jälle koos olla saite ja abi ka Thelale. Ise saab vaid kaugelt vaadata ja rõõmustada tegusate inimeste tegudest.

    VastaKustuta
  9. Väga huvitav kõblas, kas ise saab neid ka kuidagi leiutada?

    VastaKustuta
  10. Sisuliselt on see ju 2 kruviauguga C- v Kreeka e kujuline teraseriba.

    VastaKustuta
  11. seda saaks ilmselt vikatist teha kui prototüüp ees on, nurk on ilmselgelt oluline :)

    VastaKustuta