pühapäev, 26. aprill 2015

nojah, vahepeal...

...oli Põhja-Eitekusmismaal pööripäev ära. See tähtis päev kui päikene kaks kiirt maale saadab ja üks neist peegeldub klaassileda mäe küljelt ja teisega kohtub . Selles ristumiskohas saab siis väge ammutada, milleks näiteks Prundi-Pikkkrunn kohale ratsutas ja samal ajal lahkub Külma Aja Valitseja, vaikselt, tähelepanuta ning igal aastal sünnib Sooja Aja Valitsejanna. Enamus asukaid tulebki just teda uudistama. Peale kõiki neid nähtusi on pidu terve ööpäeva ja siis kõik magavad kaks ööpäeva, et ärgata juba värvilisse ja sooja päeva, mis uue külma ajani kestab. 
Selle pildi oleks võinud ju pildi mõttes tegemata jätta aga loo mõttes on see jälle ülitähtis. Nii ma selle kuidagi lõpuks ikka valmis nikerdasin, et kõik aru saaksid mismoodi need asjad seal maal käivad.  :D :D :D



Aga sel ajal kui asukad oma pidujärgset und magavad, jõuavad sealsesse merre Suur-Silmasabakala ja Rõõmus-Roosameduus ning kogu õhk on täis Lendlillede tantsu. Selle tantsu, põrkumise ja hõljumisega need muudkui paljunevad kuni terve maa on kaetud värvilise vaibaga.















Paar pilti olen vahepeal veel jõudnud teha aga kuni ma ei suuda otsustada kumb neist on Eva saladus kui üldse, ma neid näidata ei saa. Üldiselt aga hakkab aiategu pilditegu vaikselt segama :D On ka viimane aeg :D


6 kommentaari:

  1. Ohhhh, ma tahan ka sinna Põhja-Eiteakusmismaale...

    VastaKustuta
  2. Nii ilusad, nii ilusad lood ja pildid! Ma olen täitsa nõus see Prundi Pikk-krunn olema. Ja Suur Silmasabakala ja Rõõmus Roosameduus on nii armsad, nii armsad!

    VastaKustuta
  3. ...ja need lendlilled on ka armsad, nii armsad! Enam ei saa aru, kas ilusam on lugu või pilt, aga kõik kokku on nii armas, nii armas!

    VastaKustuta
  4. Väga uhke maailma oled loonud.:)

    VastaKustuta
  5. No see esimene pilt ja lugu on võimas! Mütoloogia :) Ära sa nüüd pilte ja lugusid küll tegemata jäta! Kohe kui kõikse kiirem on läbi tulen su galerrid uudistama ja aeda ja kivilat.

    VastaKustuta
  6. mu meelest on Lugudevestjad täiesti eriline rahvas ja küll on hea, et nad mitte ära kadunud ei ole :).

    VastaKustuta