kolmapäev, 7. oktoober 2015

pane siis kausid õue...

...kamandas Ülo enne lahkumist. Minu hommikuti niigi lollist näost veel lollemale lisas armuliku seletuse, et ilmatädi ju ütles, kruupe ja tangu tuleb. Ok oli mu vastus. Ei tulnud mannatki. Aga, et me oluliselt teraviljasaadusi ei tarbi siis polnud kahju ka.
Aga tegelikult hakkasin esimestest öökülmadest kirjutama. Kõik kirjutavad ju :D Meie jäime kusagile keskele kahe öö näitajatega. Oli külmemaid ja soojemaid kohti. Meil mõlemal ööl õhus -0,5 C ja maapinnal -2 C. Eriti midagi ei juhtunud. Esimene öö võttis tageetesed. Teisel ööl oli miinuseid pikemalt. Zilga lehed, siin ja seal mõned hostad said pihta ja sidrunväändik hakkas hoobilt nudismiga tegelema. Kõik õrnad viljad olid juba koristatud. Isegi üksjagu leedrimarju on sügavkülma topitud. Osad sain koos astelpajuga ja kanaari palmiga mehele ka panna. Oh seda rõõmu. Natuke tegin leedrimarjadest tinktuuri ja üksjagu on neid veel kastis, põõsast ma ei räägigi. Eks ma mõtlen, et mida. 
kaevuga on siis ka lõpuks ühel pool ja kui hästi uurida, siis veel ühe pingi lauad on kaevukaanel. Kui jalad ja lauad kokku saavad, tuleb sellest lihtne aiapink. Paistab, et istumiskohti hakkab tekkima.










Gifust pole ma ka kirjutanud. Sellele on puhtpraktiline otstarve. Ainuke koht kus Hydrangea anomala kasvada suvatseb on selle vana kirsitüve jalam aga tüvi hakkas alla andma ja eks siis tuli tugi tekitada. Olgu selleks hea maagiline ruunimärk ja selle külge saab jälle omakorda asju riputada. Näiteks see väike ja väga hell tuulekell, mille Ülo mulle meisterdas, sest ise ma jutust kaugemale ei jõudnud.






mulle täitsa meeldib, selline punane ja kõik saavad nüüd küsida, et mis see on ja milleks ja...













Meil on aias üks väga hiline floks. Nime ei tea. See, mis nime poolest pidanuks olema pole tema mitte. Alati ei jõuagi see korraliku õitsemiseni, sel aastal läks õnneks. Külmad liiga veel ei teinud.










krüsanteemid ja astrid ka külmale alla ei andnud, ongi nüüd selline hele pilv mul aias ja väga võluv pilv :)












teiselt poole ka, selline karge soojadele sügisvärvidele vastu













ja ´Clara Curtis ` jõudis ka lõpuks korralikult õide minna













Muidu tegelen ikka sügisese viimase rohimise/kõplamise ja lõikamisega, koristan seega. Ja kirjutan aiakaustikut täis. Naudin ja pildistan igasuguste kummaliste nurkade alt aeda, et talvel edasi mõelda. Plaane on palju, ilmselt ülearu palju. Mõned asjad hakkavad paika ka loksuma aga seda, kumb mulle rohkem meeldib, kas hõre istuts või tihe, vot seda ma ära otsustada ei suuda ilmselt surmani. Praktiline meel ütleb, et peab olema tihe, sest sinna kuhu vahele isegi väikese fokiniga ei mahu, ei mahu umbrohud ka ja sellisena suudaks ma oma umbes 2000 rm lillepeenraid ehk ka korras hoida. Aga siis kui kõik mudru on koristatud ja alles jääb selge pilt, siis ma hakkan jälle kahtlema :(
selge pilt














ja see on jälle üks mu lemmikkoht kus kõik on läbisegi kasvanud :) oh ma ei teagi kohe, mis sellega peale hakata












Sügisepilte ikka ka. Ma tean küll, et sügis on igal aastal sügis ja kõigil on sügis ning kõik kohad on seda sügise ilu täis aga ma ei saa kohe mitte midagi parata, et see mind ikka ja jälle emotsioneerima ajab ja see pole minu tervisele just kõige parem, seega pean auru välja laskma ja kiitma, kiitma, kiitma :D













































ma olen väga õnnelik, et meil ikka mõned tõeliselt suured puud ka on :)













õrn harilik lodjapuu














tiivilise kikkapuu roosa














kompositsioon kahe roosaga :D














mustikapuna hakkab looma














ikka see ginnala














kanada lodjapuuga tõtt vahtimas, hitid mõlemad ja ma ei väsi neid kiitmast ega näitamast, nautimast ka












Ja on pilte, mida saab ainult sügiseti. Kuldseid.
pisut suvest väsinud





























Ja taevas olid virmalised, rohelised, vehklevad, Tartu suunas. Imelised nagu alati.


7 kommentaari:

  1. Mis sest kruubist või mannast, hoopis teine tera, kui valmis putru lubataks :D
    Ooo, te olete tublid, lõpuks ometi on selle ilusa kaevu pilt nähtaval, mul juba suvel kipitas, et näitaks ära, kui ilus ta oli selle suure lillepotiga, aga siis mõtlesin, et kui perenaine ise ei näita, siis ei tee seda mina ka. Aga pane ikka üks suvine pilt ka üles, mis siis, et katust pole veel peal.
    Ja need pingid on kui kompvekid, kui ma nüüd tulen, siis jään kauaks :D
    Kuigi krüsanteem pole minu lill, võlus see Clara mu küll ära, see roosa kast on talle väga sobiv seltsiline :)
    Praegune aeg on nii ilus, et ei teagi, kuhupoole kõigepealt vaadata ja mida näidata, mida mitte.

    VastaKustuta
  2. Ilus aeg on jah. Käisin just penisid tuppa laskmas ja tõmbasin seda karget hommikuõhku kopsud täis. Pluss toas värske masinakohvi lõhn, kaminas põlev tuli ja kas saab üldse kaunimat hommikut olla :). S.t. saab küll, iga hommik on viimasel ajal kaunis.

    VastaKustuta
  3. Mul läheb alati tuju heaks ja suu muigele kui teie blogi ja kommentaare loen. Jätku edaspidideks!

    VastaKustuta
  4. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  5. oo, gabioonid! Kohe küsingi, et kas Ylo keevitas ise kokku või ostetud? Väga lahe, kui kaevurake külm pole, siis sisalikele kindlasti meeldib.
    Pole ka imestada, et sügist armastad, kõik see park ja solistid. Olen endist viisi mõõdukalt kade, et pean hommikul tööle kolistama ja ei mingit suhistamist enne õhtut. Arvuti taga tundub sügis eriti kauge ja ahvatlev.

    Huvitav, et ilus aed saab veel ilusamaks kujundatud. Rähkle aga edasi :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ülo ise keevitas jah, sellist pisikest gabioonijuppi ei saakski nagu kusagilt osta või meie vähemalt ei leidnud ja tead, mis kodus aknast vaadata, et õues on vaevu +2 ja sajab miskit mannat ja õue minna puudub julgus on veel jubedam kui tööl olles :)

      Kustuta
  6. Ma õppisin ka uue sõna selgeks :D
    See esimene kaevuga pilt on kuidagi niiiiiiiiii lummav. Teised värvilised on muidugi ka ilusad. Meil pole veel sugugi nii palju neid värve.

    VastaKustuta