kolmapäev, 21. oktoober 2015

šamaan

kui inimest õnnistatakse sellise puutükiga siis on siililegi kohe ja täiesti selge, et tegu on Leegitseva Trummi šamaani ja tema kolme tähtsama väeloomaga. Alati skeptilise ja pisut torssis Kahtleva Kassiga, pidevalt pildis oleva ja sekeldava Riuklise Rebasega ning üldiselt süle eelistava leebe ja pehme Lustliku Lüliloomaga.








auväärne, vana ja väga tubli šamaan sai oma nime juba nooruses, sest alati kui ta virmaliste poole loitsu lasi hakkas trumm leegitsema. Ära ei põlenud see sellegipoolest. Mida vanemaks šamaan sai, seda enam trumm sedasi käitus kuni lõpuks leegitsesid tema trummid iga rituaali ajal. Miks trummid ? Eks neid ikka pika aja jooksul ole mõned kulunud. Trummidel on kombeks suurest trummeldamisest väsida ja siis peab šamaan uue tegema.





alguses oli kõik rahulik ja kenasti kontrolli alla aga kui mulle sõbrad külla tulid, hakkasid vaimolendid pildile trügima. Üks nägi ühte, teine teist ja kolmas kolmandat. Lõpuks oli neid seal trügimas terve kari. Teadupärast rahutu ja kahtlasevõitu rahvas. Mõned suutsin teolt tabada.

6 kommentaari:

  1. No loomulikult ei saanud neid vaimolendeid alguses ollagi, aga kui juba trumm ja šamaan ka välja joonistus, siis tema nad ju sinna kutsuski :)
    Uhke värk, las leegitseb ja põriseb ja las need vaimud sosistavad midagi ilusat ja head

    VastaKustuta
  2. Lugu on tore, aga minu jaoks on šamaan end küll nähtamatuks loitsinud. No ei saa aru, kas kassi kõrval see mõtlik prillpea kuulubki šamaanile, kes stseeni fookusest täiesti väljas, vaimolenditega ühes maailmas. Või äkki peaks šamaani kujutama see keskne beež ilma silmadeta jõehobu pead meenutav piirkond kassi ja rebase vahel :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ülo ka ei suutnud leida :) on jah see Sinu jaoks jõehobu meetnutav ala šamaani nägu :D

      Kustuta
    2. See pilt on igatahes pooleli, kunagi teed lõpuni, kui ise ka enam šamaani üles ei leia :D

      Kustuta
    3. Jama lugu :D mina nägin seda šamaani kohe kui lauale otsa vaatasin ja vaevalt ma seda ära kaotan :D otsi aga üles ;)

      Kustuta