neljapäev, 28. juuli 2016

neli vihmavaba ööpäeva...

...on aedlemisele pannud hirmsa tempo peale :) Heh, nagu jõuaks korraga imet teha. Ei jõua aga mõningane päästmisoperatsioon siiski on toimunud. On lausa lootust, et suurohakaga on võitlus lõpuirgel. Tänan siinkohal häid sõpru ja sugulasi, kes on mu aiast rohides läbi hüpanud. Muruga või heinaga õigemini ilmselt võitlus veel jätkub. Sel suvel ei saa mitte ainult lehma heina vaid jätkuks ka mullikale kui keegi selle kokku koguks. Niidan iga kuiva päeva pärastlõunal. Tuimalt. Isegi minul hakkab villand saama või tegelikult muud tahaks ka teha. Mis tahaks, vaja oleks !
siinkohal väike kummardus suure päikese poole väikeste päikeste kaudu - päikesesilmad on võrratud suve teise poole õitsejad :) ja need õitsevad ikka kaua











Tähtsamad aiauudised kiirelt ritta, sest viies vihmavaba hommik ei oota. Palav ! On jah aga varjulisemaid kohti otsides siiski saab midagi teha. Just midagi sellist, mis rõõmu ka teeb. Silte kirjutada ja istutrskohti ette valmistada, et sobival hetkel kiirelt saaks taimed mulda pista, Täna vist ei niida aga eks see sõltub ilmast ka.
1. Annil sai minu vingumisest mu jube kehvade aiakääride üle villand ja tõi uued ning korralikud. Pilti pole kahjuks aga esialgu tunduvad need küll ausad olema. Igatahes lõikavad.
2. Keegi kurinahk on mu ogoroodinakasti ühes nurgas peedilehed ära söönud.
3. Till kapsas ei aita kapsast kaitsta. Mul on nüüd pitsilisemad kapsad ühes kastis kui eales varem :D
4. Tomat liigutab ennast juba nii nädala jagu umbes
5. Minu hullunud kurgid said väga korraliku rookimise osaliseks ja selle protestiks kasvatati üks haru kasvuka lae alla ja ilma millegi otsa ronimata ma sealt kurke kätte ei saa ning teine haru on roninid nöörisahtlisse
Ja kes enam kurgist hoolib kui tomat on olemas :D
6. redise seeme osutus otsasolevaks. Eile Ülo tõi ja täna õhtul külvan
7. Kuivatan, pakendan sügavkülma. Ikka aedvilja :)
8. Üleeile lõin korra majja taimetibude platsil. Leidsin paar põnevat.
9. Rohimiste käigus on selgunud, et hiina siidpööis ´Zebrinus `on täitsa elus, mis siis, et pisut kõrgem kui põlvekõrgune ja üka kahest hukkunuks tunnistet alpikannist on ka lehed mullast välja ajanud.
10. kirelill sel aastal ei õitse

sealt kust midagi talvega on lahkunud, sinna tuleb uus(uued) asenmele panna. Ikka minuviisi tootsilikult, 2 väikest püramiidjat elupuud, kõrsik ja hosta ´Sandhill Crane `











lõpuks sai ka see kaua pinnuks silmas olev koht tehtud. Taustsüsteem on ligadi-logadi aga sellised ebaolulised lisandid tuleb tähelepanuta jätta :D Kui nüüd kunagi majaesiste peenarde vahele veranda ka tekib, siis on ok. Siis saavad peale minu ehk ka teised inimesed loogikale pihta :D








on tõeline liblikaaasta, neid on igasuguseid aga ega nad ühele ja samale pildile eriti ennast ei säti













paabusilmad toitlustuskohas olid nii ametis, et ei mingit tiivasirutust aga ma pole varem sellist pilti näinud, et terve peenar on sarnaselt liblikaid täis











noor linavästrik on eriti ülbe moega














ja pääsude kolmas pesakond on peagi lennuharjutusteks valmis













nii nagu pauk võib tulla luuavarrest võib ka õis tulla sealt kust oodatagi ei ole tihanud :)
taivani murakas Rubus pentalobus ( sün. calycinoides )











Raske on valida, mida esile tõsta sellest tohutust õitsejate armeest. Paar pilti siiski
üks nimeta iludus














´Maria ` on tõesti üks ilusamaid valgeõielisi flokse. Õied on suured ja püsivad kaua. Minu poolest võivad õied ka väikesed olla aga need peavad ikka õisiku moodustama. Paljudel sortidel on esimesed õied juba inetud kui järgmised tulevad.









mõni on armsan ja ilusam kui teine
jaapani rohthortensia Deinanthe bifida













ja kahjuks jõudis oma õie poetada hiina rohthortensia Deinanthe caerulea enne kui ma pildini jõudsin. Värvinäide siiski :)












Üldiseks märksõnaks on ikka veel küllus :D














































9 kommentaari:

  1. 8.millised huvitavad taimetibud?
    Ainult neli päeva vihmata tundub küll uskumatu nagu igavik, sest kui on kuum, siis mulle kohe mitte üks teps ei meeldi, rohida on siis vastik, vastik.
    aga õhtud on ilusad ja varahommikud ka. Kuidagi toredalt pikk juuli on.

    VastaKustuta
  2. Loetud, vaadatud. Meie aias pole terve igaviku sadanud ja kastmisvee aam sai eile tühjaks,mis on kurb uudis, peab ootama peremehe vaba hetke, et uus vesi saada. Aga hea uudis on see, et eile õhtul sai vaarikatel tuur jälle üle ja täna korjama ei peagi. Till on kotis ja väga külmas kohas. Lilled on rohimata, väike tibu aitas eile hoolega neid rohida ja sai kõrvetada, lasin talle voolikust loigu keset muru, ta sai seal oma valu leevandada. Oli ju paljajalu vaeseke.

    VastaKustuta
  3. Oh kui armas pilt see "Igale liblikale oma õis". Nojah, meil ei ole väga ammu juba sadanud. Tänasel on isegi lootus. Kõik kuivab. Aga sul on tõesti, kujutan, seal oma "Miljoni" tame juures ikka tegemist. Ja tubli köögiviljakasvataja oled sa ka ju. Floksid on nii ilusad.

    VastaKustuta
  4. Floksid on NII ilusad, mõned on juba lahti, me ju teatavasti põhja pool, siilkübarad alles puhta rohelised. Ja liiliad õitsevad. Pöörane soe juuli on. Tuleks ometi vihma ka.:)

    VastaKustuta
  5. Meil täna lõpuks ometi sajab, selline suvitaja juuli on olnud ja mulle selline +20 kuni +24 väga meeldib. Aias pole sellegipoolest midagi teinud, pole ei aega ega ka viitsimist.

    VastaKustuta
  6. Tunnen flokside ja liiliate lõhna. Ilus-ilus-ilus ja armas on Su aias.

    VastaKustuta
  7. Ooo, millega te hakkama olete saanud, päris uus ja ilus ala. Tubli töö
    Praegu on tõesti raske valida, keda võtta, keda jätta, käib üks suur õite pidu.

    VastaKustuta
  8. Seda soodsat seisu (sildistatud taimed, klanitud peenrad, siledad murud) peaks ära kasutama ja külla tulema ning kõik oma silmaga üle vaatama. Ehk siis, kui tähtsad külalised käinud ja pinged maas.
    Liblikatele ja lindudele on ilmselgelt hea aasta!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. kas see klanitud nüüd palju parem on kui klanimata aga kui satud lähedusse, siis külla ikka:D

      Kustuta