pühapäev, 23. august 2015

nädalavahetus kui kompvek

Selleks, et igasuguseid elamusi saada ei pea sugugi alati kodust välja minema. Seda esiteks ja teiseks oli see nädalavahetus hea näide sellest, et plaani palju plaanid, asjad lähevad omasoodu. 
Laupäev algas sellega, et kui ma oma esimest või teist aknalkõõlumist tegin, tõi Mustikas mulle noore nurmkana, pani akna alla paku kõrvale maha ja siis läksi mõlemad oma teed. Kassil töö tehtud ja linnul väike õppetund käes. Noor kana oli :D Siis nägin, et Meeri tuleb heinamaalt mingi saak hambus. Selle ta ilmselt peitis kusagile ära ja ma ei kujuta ette ka, kust, kuna või mis iganes mulle ühel päeval vastu vaatab. See elamus on alles ees.
Ülol on jälle vaikne nädal. See tähendab, et mürisevaid mehhanisme ei saa kasutada, sest telefoni peab iga hetk ja igal juhul kuulma. Sellest on kahju. sest segumasin seisab nüüd reedeni ja seis majatagusel platsil pole just eriti roosiline















Kuna mürisevaid töid teha ei saanud, siis tegi ta pliiatseid :D ja tegeles ühe poolelioleva aiaprojektiga















Puidukaitsevahendi metamorfoosid
Koera maja vajas juba mitu aastat värskendamist aga ikka jäi kuidagi...Seekord siis oli plaan tõsine. Puidukaitsevahend ostetud. Ok, Ülo kogemata ostis küll pähkli asemel pihlaka ja mis siis. Kahju, et keegi pilti polnud tegemas, et meie nägusid jäädvustada purgi avamise hetkel :D
Mina optimistina lootsin, et see ikka mingi teise tooni võtab, Ülo arvas, et Meeri ju tütarlaps, miks mitte. Nojah, roosa siis roosa.












kuudi peal (vana tume laud siiski) hakkas roosa suht kiirelt tumedamaks minema...













...aga heledal, meie esimese omatehtud aiapingi lauad, no roosad, mis roosad













Meeri maja õhtupäikeses :D 














kui kuudi lauad tänaseks juba maha rahunesid, siis...












porgand mitte pihlakas :D














pühapäev pintsliga

Kui ma eile tegin ikka veel ka mõned aialiigutused, siis täna läks vaatamata väga suurtele aias tehtavate vajalike tööde plaanidele ma pintslit enam käest ei saanudki. Ikkagi pühapäev ja igasugune pintseldamine on mulle juba lapsest saadik armas. 
Sain Ülo käest lõpuks kätte selle punase värvi potsiku, et natuke metallpindu võõbata.
meie esaimese ise tehtud aiapingi karkass ja järgmise pingi jalad















ja need kaevu torud, millede peale katus ehk kunagi tekib :)













Ühe kolekohaga, nimelt katusealuse barjäärilaudade korrastamisega tahtsin juba ammu tegelda. Algus sai taburetiprojekti ajal tehtud aga siis tuli jälle vahe sisse. Täna siis puhastasin vana pinna,
mis nägi välja selline lõplikult ja plaanisin samad värvid samal moel...













...misasja, see on ju igav. Nüüd on ju puitpindadele hoopis teine lähenemine. Ok, teen siis natuke ikka puidu mustrit vaadates, no punase ja valgega ikka. Aga kuum päike paistis pähe ja ainult kaks värvi. Igav :( 
Ja nii see läks. Ainult üks pool, äkki teise teeb ikka vanaviisi ? :D
ühele pildile see kahjuks ei mahtunud kuidagi













ja selline see siis sai. Kõik, kes nüüd kätega peast haaravad, et hull memm :), olge mureta. Maja jääb esialgu ühevärviliseks. Ahvatlus on muidugi suur, sest kui ikka maja korralikult müstilisi olevusi täis pintseldaks. No siis saaks ju kohe 10X kuulsamaks :D Aga need tüübid seal on Rositsävad. Kes ära dešifreerib saab preemiat.

8 kommentaari:

  1. Oi, kui lahedad tegemised.
    Porgand on ju hea ja ilus juurikas, las tal olla. Niikuinii väljas värv muutub ja kui väga segab, siis võib ju 5 aasta pärast üle ka võõbata, Ja mõtle, teile tulevad nüüd pingid :D Seda poleks küll veel nii ruttu oodanud.
    Aga need Rositävad on veel kõige ägedamad, mida nad tähendavad ei tea, aga ilusad on. Ju nad mingid vaimlised hingelinnud on. Ja kuidas nad veel talvel säravad. Kui Sa maja ka ära maaliks, poleks Sa sugugi esimene. Ühe seinaga võiks ju proovida, las vaatab varjuaeda

    VastaKustuta
  2. Kes on Rositsävad, pole aimugi, vist mingi seto kiil? Aga porgand on ilus. Mu lemmikvärv. Ja katusealuse piirdelauad on ka lemmikud. Mulle värvide maailm sobib hästi.

    VastaKustuta
  3. Olete alles osavkäpad, rõõm näha kohe!
    Unine aju pakub sõnatyve ja vokaalharmoonia alusel, et tegu on Vorstipätsajatega.

    VastaKustuta
  4. Vahva! Mulle need värvid meeldivad ja üks kirju sein oleks ju tõesti tore. Ja need rositsävad on hästi toredad. Mina seto keelt ei oska, aga pilti vaadates tekitas esimene elukas hoopis kutsikamõtteid. :)

    VastaKustuta
  5. Meie naabri aed on ka "pihlakas" ja see on ilus mahe värv. Alati vaatan, et nii õnnestunud valik. On ilus nii lumega kui rohelise suve taustal. Aga eriti meeldis mulle see koht kuidas kass ja toit eri suundades läksid. :)

    VastaKustuta
  6. Uurisin valge päevaga ka, konnakullesed ujuvad Sul seal :D

    VastaKustuta
  7. Ka mina sain äsja omale aiapingi! Aednikul ikka peab olema üks koht kus istuda! :)

    VastaKustuta